Petak 24.08.2018.
02:00
Z. M. - Vesti

Socijalni stan iznajmljivao turistima

pixabay.com
Biser Alpa: Panorama Salcburga

On je naime u Austriji dobijao socijalnu pomoć, a tako i socijalni stan na korišćenje. Međutim, nije živeo u ovom stanu, već u Srbiji, te je dobijeni apartman iznajmljivao, što ga sada skupo košta.

On je preko interneta nudio ovaj stan od 70 kvadrata turistima. Međutim stan se nalazi u zgradi u kojoj su socijalni stanovi. Izdavanjem je, kako pišu austrijski mediji, povećao prihode, ali na nelegalan način.

- On nije ni živeo u tom stanu, već je samo početkom svakog meseca dolazio u Salcburg po pare koje je dobijao od države, a potom se vraćao u Srbiju - kažu izvori iz istrage za medije.

Prema austrijskom zakonu pravo na socijalne usluge imaju samo one osobe koje žive u Austriji. Oko četiri godine je Srbin izdavao svoj socijalni stan turistima, čemu su vlasti sada stale na put.

Njemu je stan oduzet po hitnom postupku, a ujedno i ukinuta socijalna pomoć. Šteta koju je naneo svojim nelegalnim delovanjem procenjuje se na desetine hiljada evra.

Državno tužilaštvo podnelo je protiv ovog prevaranta, koji ne priznaje nikakvo nelegalno delovanje, prijavu zbog teškog oblika prevare.


 

2024 © - Vesti online