Sreda 22.08.2018.
15:17
Vestionline

Uroš Đurđević u Sportingu iz Hihona

twitter.com/realsporting
"Panini" dobrodošlica: Sporting je sličicom predstavio Đurđevića

Ugovor s 24-godišnjim igračem, koji je bio i u Radu, Viteseu i Palermu, potpisan je na četiri sezone. Odabrao je dres s brojem 23.

Olimpijakosu će pripasti 2.500.000 evra, koliko ga je grčki tim i platio Partizanu. Ako neko sada hoće da ga kupi, moraće na Sportingov račun da položi 40.000.000 evra!

- Nisam se dvoumio kada je došla ponuda. Dolazak u španski fudbal može da bude veoma važan korak u mojoj karijeri. Spreman sam odmah da igram. Volim da budem blizu gola i koristim prostor - rekao je Đurđević i napomenuo da dobro poznaje finskog vezistu Robina Loda (25) iz grčkog prvenstva (i on je novajlija, a prethodne tri godine bio u Panatinaikosu), uz opasku da se nada da će mu namestiti mnogo golova.

Sporting je prošle sezone bio četvrti u drugoj španskoj ligi (prva dva idu direktno u Primeru). U doigravanju za plasman u najbolje društvo Valjadolid je bio uspešniji u oba meča polufinala (3:1, 2:1). U prvom kolu takmičenja koje je krenulo za vikend tim iz Hihona je igrao 1:1 kao gost Alkorkona. U nedelju dočekuje Himnastik, a to će biti prilika za Đurđevićev debi na Iberijskom poluostrvu.

Ako u Sportingovom rukovodstvu ima starijih, mogli bi da mu pričaju o tome da je njihov klub igrao zanimljive utakmice u evrokupovima i sa Zvezdom i s Partizanom. "Crveno-beli" su se sastali sa Sportingom u drugom kolu Kupa UEFA u sezoni 1978/79, u kojoj su dogurali do finala (1:0 u Hihonu, 1:1 na Marakani). "Crno-beli" su poklekli u prvom kolu Kupa UEFA 1991/92. jer je španski tim bio uspešniji posle izvođenja jedanaesteraca na Stadionu JNA (0:2, 2:0, penalima 2:3).

realsporting.com
Đurđević na prvom treningu sa novim saigračima
2024 © - Vesti online