Sreda 28.07.2010.
17:41
Vestionline

Grci formiraju ligu Mediteran, Partizan i Hemofarm pozvani?

Pored grčkih predstavnika, u ligi bi participirali i košarkaški klubovi iz Srbije, Italije, Turske, Izraela, Kipra i Bugarske.

Prema navodima grčkih medija, ideja je podržana od strane mnogi ljudi iz evropske košarke. Za sada postoje NLB liga i Balkanska liga, koje imaju predznak - regionalni. U NLB ligi uglavnom učestvuju timovi sa Balkana, kao i u Balkanskoj, ali oni čije ambicije u domaćim prvenstvima nisu šampionske.

Ideja za ovakvom ligom nastala je jer u nekim sredinama godina jedni te isti klubovi igraju u borbi za titulu i nemaju konkurenciju. Na primer, u Italiji je neprikosnovena Sijena, u Izraelu Makabi, u Grčkoj Panatinaikos i Olimpijakos, u Srbiji Partizan, u Turskoj Efes Pilsen i Fenerbahče Ulker...

Prema početnoj zamisli, plan je da u Mediteranskoj ligi nastupaju najbolji klubovi pomenutih država, koji pritom ne bi igrali u ligaškom delu domaćeg prvenstva.

Mogući sastav Mediteranske lige: Panatinaikos , Olimpijakos, Marusi i Aris (Grčka), Montepaski Sijena (Italija), Makabi Tel Aviv i Hapoel Jerusalim (Izrael), Fenerbahče, Efes Pilsen, Galatasaraj, Bešiktaš i Turk Telekom (Turska), Partizan i Hemofarm (Srbija), Limasol i APOEL Nikozija (Kipar). 

2024 © - Vesti online