Sreda 22.08.2018.
12:35
Vestionline

SNF: Pozivamo Dodika na razgovor o Kosovu

A. Čukić
Milorad Dodik

- SNF smatra da je Kosovo i Metohija strateško nacionalno i državno pitanje i u njegovom rešavanju treba da učestvuju svi relevantni faktori  srpskog naroda u celini. Obzirom da po pitanju Kosova i Metohije, Republika Srpska ima vrlo bitnu ulogu, predstavnici Foruma smatraju da bi razgovor sa predsednikom Dodikom imao značaj u svestranijem sagledavanju ovog gorućeg pitanja srpskog naroda - naveo je SNF. 

Kako su još istakli, od predsednika Dodika očekuju poziv, a spremni su da na te razgovore pošalju četvoročlanu delegaciju koja bi tom prilikom "obrazložila svoje poglede rešenja i ukazala na opasnosti koje bi mogle biti izazvane brzopletim potezima vlasti u Beogradu".

Dodik je nedavno u intervjuu beogradskim medijima, izjavio da je za srpski narod najbolje da se razgraniči s Albancima, ali i sa Bošnjacima, te da "onima u srpskoj opoziciji koji su tražili da bude proteran iz Srbije odgovara da imaju problem sa zdravom pameću". Takođe je kazao da će Republika Srpska tražiti stolicu u Ujedinjenim nacijama ukoliko zapadne sile uspeju da proguraju Kosovo u UN.

2024 © - Vesti online