Četvrtak 23.08.2018.
02:00
N. Popović - Vesti

Od droge zaradio minus na računu

pixabay.com
 

Srbin će, takođe, morati da plati i 67.000 franaka za sudske troškove.Tokom suđenja je utvrđeno da je diler tokom 2015. u Švajcarsku svojim vozilom prošvercovao oko 1,5 kilogram kokaina, 20 kilograma marihuane i 4,7 kilograma hašiša.

Zbog toga se za kaznu koja mu je izrečena može reći da je relativno blaga, ali sud je uzeo u obzir činjenicu da je diler na kraju sam odustao od šverca droge, a umesto da od posla s narkoticima ostvari enorman profit on je sebi napravio - gubitak!

Ispostavilo se da je Srbin preko dana radio kao vozač kamiona, a uveče i u dane vikenda bavio se dilovanjem droge. Tim poslom se nije bavio u Lucernu, gde je živeo, već u pograničnom području sa Austrijom.

Policija je tokom istrage ustanovila da osuđeni diler nije imao ni šefa ni podređene, ali se ponašao prilično profesionalno baveći se krijumčarenjem droge. Tužilaštvo je tokom suđenja iznelo i podatak da je diler, da bi policiji otežao istragu, koristio čak devet različitih mobilnih telefona.

- Ipak, diler je bio veoma naivan, pa je tako, primera radi, jednom kupcu isporučio tri kilograma marihuane, ali je dozvolio da ga kupac prevari za pare koje nije dobio! I planirani uvoz veće količine marihuane iz Srbije nije se odvijao po njegovom planu, pa mu je od dogovorenih i plaćenih 30 kilograma marihuane isporučeno svega 18, a ni od toga "posla" na kraju nije bilo ništa jer je hrvatska policija "presekla" i zaplenila pošiljku - rečeno je tokom suđenja.

Tajno praćen

Švajcarska policija je 2015. posumnjala da se srpski šofer bavi dilovanjem, pa je na njegov privatni automobil, koji je koristio u te svrhe, postavila tajni GPS uređaj kako bi pratili njegovo kretanje. Uređaj je, međutim, otkriven kad je Srbin automobil prodao u zavičaju. Shvativši da je otkriven i da je pod prismotrom policije, prekinuo je uvozom droge.
- Policija ga je uhapsila godinu dana kasnije, ali u tom periodu u Švajcarsku više nije uvezao ni gram narkotika - piše u obrazloženju presude.

 

2024 © - Vesti online