Četvrtak 23.08.2018.
01:00
Z. Marjanović - Vesti

Jedini krov vedro nebo

Glas Zapadne Srbije
Kasini s plaćanjem: Jokovići

- Nakon što smo ostali bez posla suprug i ja smo radili privatno razne poslove. Odlazili smo u banku i uplaćivali svaki zarađeni dinar. Do sada smo isplatili 7.500 evra, ali i pored toga kuća je na licitaciji prodata našoj sugrađanki Snežani V. za 4.000 evra.

Tačno je da smo kasnili sa uplatama, ali smatramo da i mi imamo pravo na deo kuće u iznosu uplaćenih rata za kredit - ističe vidno uznemirena Zorica Joković.

Jokovići tvrde da nisu bili obavešteni kada će biti iseljeni iz kuće.

- Došli su u pratnji policije koja nam nije dozvolila da prisustvujemo iseljavanju naših stvari koje su radnici izbacivali iz kuće. Nisu nam dozvolili da uzmemo ni lična dokumenta, kao ni dokumentaciju o otplati kredita.

Neke stvari su polomljene, neke propale od kiše, ne znamo gde su nam dokumenta, a da nesreća bude još veća, naš 30-godišnji sin ima psihičkih problema, a posle ovih scena još je više uznemiren - kaže Zorica i dodaje da je, srećom, maloletni sin pošteđen scena iseljavanja jer se tada nalazio u selu.

Porodica Joković je noć nakon izbacivanja iz kuće provela pod vedrim nebom. Smeštaj za sledeći mesec im je obezbedio prijatelj, ali za dalje ne znaju ni šta će, ni kako će. Posebno zato što su ostali i bez dokumentacije o kreditu, pa ne mogu ni da se žale.




 

2024 © - Vesti online