Sreda 22.08.2018.
09:55
Vestionline, Tanjug

Bolton pohvalio ekonomske efekte sankcija Iranu

Tanjug/AP
Džon Bolton

- Mislim da su efekti, ekonomski efekti, još bolji od očekivanih. Ali iranska aktivnost u regionu nastavlja da bude neprijateljska, imajući u vidu ono što rade u Iraku, ono što rade u Siriji, ono što rade sa Hezbolahom u Libanu, ono što rade u Jemenu, ono čime su zapretili da će uraditi u Ormuskom prolazu - rekao je Bolton u intervjuu Rojtersu tokom posete Izraelu, a prenosi agencija Rojters.

Bolton je naveo i da administrija američkog predsednika Donalda Trampa ne diskutuje o mogućnosti priznavanja izraelskog suvereniteta nad Golanskom visoravni.

- Čuo sam da je predložena ta ideja, ali nema diskusije o tome, i nikakve odluke unutar američke vlade - izjavio je Bolton.

Mišljenja je i da je Rusija "zaglavljena" u Siriji i da je u potrazi za drugim partnerima kako bi finansirala obnovu posle rata.

- Naš interes u Siriji je da se dovrši uništenje teritorijalnog kalifata ISIS-a i da se izborimo sa kontinuiranom pretnjom od ISIS-ovog terorizma - izjavio je on.

Osvrnuo se i na aktuelnu krizu u odnosima između Ankare i Vašingtona, navodeći da bi ona mogla okončana "odmah" oslobađanjem američkog sveštenika Endrua Brensona.

2022 © - Vesti online