Sreda 28.07.2010.
18:16
Mondo

Žena sa burkom "raspustila" Parlament BiH

Utvrđeno je da je žena, koja je u skupštinsku salu ušla pod nikabom, Nađa Dizdarević, predstavnica Udruženja za ljudska prava "Ravnopravnost za sve", koje se protivi donošenju zakona o zabrani nošenja odeće koja u potpunosti prekriva lice muslimanki, preneo je Radio Slobodna Evropa.

"Zakon o zabrani nošenja nikaba je tek predložen, a ovakvo ponašanje prema meni pokazuje da oni nikada nisu poštovali ženu muslimanku", kazala je Dizdarevićeva.

Poslanik Šemsudin Mehmedović je po izlasku sa sednice rekao novinarima da su srpski poslanici tražili da Dizdarevićeva napusti sednicu ili da skine odeću koja onemogućava identifikaciju, prenela je agencija FENA.

"Parlament to ne može prihvatiti. Dizdarevićeva je zainteresovana za tačku dnevnog reda koja se odnosi na zabranu odeće koja onemogućava identifikaciju i pretpostavljam da neće otići", kazao je Mehmedović.

SNSD je ranije u parlamentu BiH pokrenuo inicijativu o donošenju zakona kojim bi u ovoj zemlji bilo zabranjeno nošenje nikaba iz bezbednosnih razloga.

2024 © - Vesti online