Utorak 21.08.2018.
20:13
Vestionline

Jedan tepih postao fudbalski junak Rostova

twitter.com/rostovfc
Tepih sada krasi hol u klupskim prostorijama Rostova

Aleksej je s prijateljima došao na ideju da ponese tepih na utakmicu jer je to simbol kućne topline, a na stadionu (tu se igralo pet mečeva minulog mundijala u Rusiji) i treba da se čovek oseća kao u svom domu dok navija za omiljeni tim. 

Rostov, čiji je trener proslavljeni ruski reprezentativac Valerij Karpin, četiri puta je zatresao Jenisejovu mrežu i sva četiri puta je u centru pažnje, koliko i strelci, bio lik u žutoj majici klupskih boja koji je od radosti tresao tepihom, a to nije šal lagan kao perce.

I tako je tepih s crvenom osnovom i ukrasima po celoj površini postao ne samo junak tog meča nego i kluba iz grada na Donu. Završio je u klupskim prostorijama, u koje ga je doneo Aleksej. Rostov je odmah dao da mu se izradi četvrti komplet dresa za tekuću sezonu na kojem će dominirati detalji s tepiha. Navijači će moći da kupe ograničenu seriju za 2.500 rublji po komadu (3.800 dinara).

Aleksej je objasnio da je bez problema uneo svoj rekvizit na stadion. Obezbeđenje je na ulaznoj kapiji zahtevalo da ga raširi zbog provere. Kad su se čuvari uverili da je sve u redu, pustili su ga na tribinu uz osmeh.

  

2024 © - Vesti online