Utorak 21.08.2018.
18:43
Vestionline

Đoković šesti nosilac na Ju-Es openu

EPA/Tannen Maury
Đoković sa skupljačima loptica posle trijumfa u Sinsinatiju

Posle godine pauze Novak Đoković se vraća na Ju-Es open kao jedini teniser koji je osvojio trofeje na svih devet turnira iz masters serije. Trijumf i u Sinsinatiju ga je pomakao na svetskoj listi sa desetog na šesto mesto pa će i biti šesti nosilac u žrebu za njujorški grend slem. Tamo je pobeđivao dva puta 2011. i 2015 (istini na volju pet puta je poražen u finalu), a u poslednja četiri učešća bio je prvi nosilac pošto je držao vrh liste.

Prvih deset nosilaca u muškom singlu su redom Nadal (Španija), Federer (Švajcarska), Del Potro (Argentina), Zverev (Nemačka), Anderson (Južna Afrika), Đoković (Srbija), Čilić (Hrvatska), Dimitrov (Bugarska), Tim (Austrija) i Gofen (Belgija). To znači da našeg asa u četvrtfinalu, ako svako opravda ulogu favorita, čeka jedan od četiri prvoplasirana na listi.

Šestostruka pobednica Amerikanka Serena Vilijams na listi zauzima 26. mesto, ali će biti 17. nosilac. Njena starija sestra Venus u žrebu će biti na mestu na kojem je i na listi - 16. 

Đoković je već u Njujorku gde je učestvovao na predstavljanu Lejverovog kupa, takmičenja Tima Evrope i Tima Sveta nazvanog u čast legendarnog australijskog tenisera Roda Lejvera (80). Igraće se u "Junajted centru" u Čikagu na tvrdoj podlozi (21-23. septembar). Prvi Kup je održan prošle godine u Pragu.

Evropu pored Đokovića predstavljaju švajcarski as Rodžer Federer, Nemac Aleksandar Zverev, Bugarin Grigor Dimitrov, Belgijanac David Gofen i Britanac Kajl Edmund, jedini među njima koji nije u Top 10. Za Svet igraju Argentinci Huan Martin del Potro i Dijego Švarcman, Južnoafrikanac Kevin Anderson, Australijanac grčke krvi Nik Kirjos i Amerikanci Džon Izner i Džek Sok.

Selektor Evrope je slavni švedski teniser Bjern Borg, a Sveta proslavljeni Amerikanac Džon Mekinro.

 

Guess who ? #LaverCup #TeamEurope

Објава коју дели Novak Djokovic (@djokernole) дана 21. Авг 2018. у 7:36 PDT

2024 © - Vesti online