Utorak 21.08.2018.
18:00
K. N. - Vesti - Foto: Lična arhiva

Vi ste naš oslonac

Lična arhiva
Monika Terzić sa ćerkicom

- Ako smo ikad od nekoga imali razumevanja za situaciju u kojoj se nalazimo, to su čitaoci "Vesti" i naši dragi zemljaci čija nam je pomoć nekako uvek stizala u pravom trenutku. Tako i ovog puta kada smo već na ivici svih mogućih snaga, jer moja skromna plata ne može da pokrije sve što je potrebno Moni, kao ni njenoj ćerkici, a mojoj unuci Heleni. Možda nikad nećemo imati prilike da ih upoznamo, kao ni dobru Mariju, koja nas je sada ovako prijatno iznenadila, ali ćemo im biti večno zahvalni - kazala je Ljiljana i dodala:

Bez rešenja za kolica

- Mona ima neurološka kolica stara šest godina na kojima su točkići propali. Zbog toga se jako mučim kada Monu izvodim napolje. Poluautomatska kolica (koja su i udobnija za nju), život bi nam umnogome olakšala, ali za sada nema izgleda da ćemo doći do njih, jer nemamo novca za takva kolica, čak ni za polovna - kazala je Ljiljana Terzić, majka i baka koja se svim snagama bori za svoje lepotice, ali snaga je polako izdaje.

- Istina je da se zbog stanja u kome se Monika nalazi tako dugo cela naša porodica još nalazi u teškoj situaciji, jer za zdravstvo ona je "nevidljiva", iako se zbog greške lekara nalazi u budnoj komi. Ipak, ne može da ostvari skoro nikakva prava, samim tim, celokupnu negu i sve što uz to ide, sami finansiramo. Pritom, moramo da mislimo i na našu unuku. Sve su to ogromni udarci za naš skromni budžet, ali od Monikinog oporavka ne odustajemo, jer pomaka u njenom ozdravljenju ima, što je najvažnije. I da nam nije pomoći ovako divnih ljudi, iskreno govoreći ne znam šta bismo radili. Još jednom, hvala do neba dobroj Mariji koja je mislila na nas, kao i svim ostalim plemenitim čitaocima "Vesti" koji nas ne zaboravljaju i trude se da nam olakšaju breme teške svakodnevice. Vi ste naš jedini oslonac.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.


 

2020 © - Vesti online