Utorak 21.08.2018.
13:55
Vestionline, Tanjug

Srbija razmatra vraćanje obaveznog vojnog roka posle 2020.

Tanjug
Aleksandar Vučić (Foto: Arhiva)

On je rekao da će to zavisiti od analiza i procena Ministarstva odbrane i raspoložiuvih finansijskih sredstava. 

Vučić je u izjavi novinarima na aerodromu u Batajnici, gde je prisustvovao prijemu remontovanih MIG-ova 29, objasnio da se razmatra uvođenje vojne obaveze od tri ili šest meseci za muškarce, koji bi potom imali prednost pri zapošljavanju u javnoj službi. 

- Sve radimo da bi sačuvali mir, da preventivno možemo da delujemo protiv svakog ko bi pokušao da provede agresiju na nas - podvukao je Vučić.

Dodao je da se ne plaši medijske kampanje protiv eventualnog tromesečnog služenja vojnog roka, jer je narod dovoljno pametan da prepozna dobre namere i ko radi u njegovom interesu.

On je ukazao da je bio kritikovan prošle godine od nekih medija što nemamo jednogodišnji vojni rok, a danas, kada kaže da razmatra mogućnost ponovnog uvođenja vojne obaveze na tri meseca, govore mu da želi da uvede zemlju u rat.

- Do juče ste govorili da su vam deca postala slabići, jer nemaju vojnu obavezu. Ajde dogovorite se sa sobom šta hoćete od države po pitanju KIM, ekonomije. Pošto ste govorili da je najvažnije pitanje rasta, a sada kada imamo najveći rast u Evropi, onda ni to nije važno - rekao je Vučić.

2023 © - Vesti online