Sreda 22.08.2018.
00:18
D. Dekić - Vesti

Otmičari beba prete mi smrću

pixabay.com
Foto: Ilustracija

- Naša saznanja su vrlo konkretna. Došli smo do tragova na osnovu kojih osnovano sumnjamo da su u krađu beba umešani pojedinci iz bivšeg sistema DB i samo još treba DNK analizom to da potvrdimo - ističe Pavlović, koji smatra da je reč o organizovanom kriminalu.

Napominje, kako saznanja govore, da bivša tajna služba komunističkog režima ima podatke o više od 50 odsto ukradenih beba.

Zbog istrage o nestanku novorođenčadi, pretnje porodici Pavlović krenule su, prema njegovim rečima, još pre pet godina, ali je slučaj uporno zataškavala tadašnja Policijska uprava Kragujevac, čak i pored činjenice da je na svoj problem ukazivao i pismeno ministru policije.

Ukradeni blizanci

Pavlović ističe da je i sam žrtva bebi mafije, jer su mu, kako nam objašnjava,1988. ukradena dva dečaka blizanca odmah po rođenju.

- Analizom papirologije i na osnovu priče moje supruge o deci, uvereni smo da naše bebe nisu umrle u porodilištu već su otete - priča Pavlović.

On ističe da je udruženju, koje vodi, gotovo 2.000 građana podnelo prijave o nestanku novorođenčadi, a procene su da je u Srbiji od pedesetih godina prošlog veka ukradeno 10.000 beba.

- Pretili su mi telefonom da će mi pobiti najbliže, bušili gume na mom autu ili ih oštetili, grebali i lomili vrata, ali reakcije policije nije bilo, sve dok nije sklonjena ta policijska garnitura i imenovana nova koja je reagovala - pojašnjava kako je do njegove zaštite došlo pošto je ekipa izašla na teren i pogledala kola i uradila bezbednosnu procenu.

Zahvalan je državi, koja je, kako navodi, omogućila da se vrši istraga višedecenijskog "zločinačkog poduhvata".

- Naš cilj je da se pronađu odgovorni pojedinci za krađu dece i da odgovaraju za zločine otmice i prodaje novorođenčadi koje su počinili. Mi od toga nećemo odustati ni pokoju cenu- poručio je Pavlović.
 

2024 © - Vesti online