Pomoć heroju sa košara: Novici Spasiću 9.080 dolara

K. Marković
Uredništvo radio programa i dobrovoljci koji su pomogli akciju

Zamolili su svoje slušaoce, ali i srpsku zajednicu Viktorije da pomognu Spasićima, da plate struju, kupe ogrev, hranu i sve ono što im je u ovom trenutku najpotrebnije. Slušaoci nisu bili ravnodušni.

Javljali su se i iz emisije radio progama i nudili svoje priloge, svako koliko je mogao. Isto tako i anonimi slušaoci, predstavnici crkvenih opština, ljudi drugih nacionalnosti. Zajedno su sakupili čak 9.080 dolara za Novicu Spasića.

- Članak su objavile "Vesti" na osnovu kojeg smo i pokrenuli akciju. Mnogima od nas suze su išle dok smo čitali potresnu priču o mukama Novice Spasića, o kome se tamo niko ne brine. Sramota je za jednu državu da zaboravlja svoje heroje. Hvala svim dobrim ljudima koji su se odazvali i pomogli porodici Spasić.

Pomoć stigla u prestonicu

Novac koji je sakupljala vredna ekipa srpskog radio programa iz Melburna stigla je ovih dana u beogradsko Dopisništvo "Vesti", a naši reporteri će već naredne sedmice posetiti porodicu Novice Spasića i uručiti im vrednu pomoć humanih zemljaka iz Australije koji su mislili na njih. Tom prilikom objavićemo i spisak svih učesnika u akciji. "Vesti" se svim dobročiniteljima od srca zahvaljuju na ukazanom poverenju.

Verujemo da će i drugi slediti naš primer - rekao nam je Milan Pualić, urednik Glasa Ravne gore.
Vredna ekipa dobrovoljaca i svih angažovanih u emisiji bila je da se javlja na pozive slušalaca, pribeleži njihova imena, donacije, organizuje preuzimanje novca, ali i da se zahvali i pohvali plemenite darodavce.

Da bi sve bilo transparentno, a i zbog velikog poverenja koje "Vesti" imaju u Australiji, sa srpskog radio programa odlučili su da sav prikupljen novac Spasićima proslede baš posredstvom "Vesti" i rubrike Humanitarni most.

Sa radio programa pozvali su i našeg reportera da bi zabeležili završetak akcije u prostorijama radio emisije 3Z. Akciju je pomogla i crkvena opština Sveta Trojica iz Melburna, pa je uz pomoć supruge đakona Srećka.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

2024 © - Vesti online