Sreda 22.08.2018.
03:00
J. Arsenović - Vesti

Srbi i Hrvati od mila do nedraga (3): "Crni Miroslave, šta ti to treba?"

Z. K. Munja
Miroslav Ilić

"Izvršni odbor Temeljnog ogranka HDZ-a Sveta Klara šokiran je, zgrožen i ogorčen činjenicom da uprava Sportskog centra Polet organizira koncert srbijanskog pjevača Miroslava Ilića, poznatog po veličanju četnika i 'đenerala' Draže Mihailovića, tijekom Dana Svete Klare, nebeske zaštitnice našega voljenog naselja", poručili su hadezeovci.

Srpska javnost prozivala ga je što je pevao ispod šahovnice koja počinje belim poljem. Naime, grb s prvim belim poljem bio je zvanično obeležje zloglasne Nezavisne države Hrvatske, tvorevine koju je Hitler omogućio Hrvatima u vreme Drugog svetskog rata i za čijeg trajanje je izvršen stravičan genocid nad Srbima, Jevrejima i Romima.

Sudeći po izjavi datoj beogradskim medijima, sam pevač, nekada kandidat Socijalističke partije Srbije za poslanika, nije se mnogo jedio.

- Pozvali su me tamošnji organizatori i sve je proteklo u najboljem redu. Ne vidim ništa strašno u tome - rekao je Ilić.

Da bi izbegli razapinjanje po svojim ili tuđim medijima, pevači, glumci, sportisti moraju dobro da se upoznaju s kim, kome i pred kim nastupaju. Ostrašćena javnost ne prašta, pa se tako jedan srpski tviteraš čudom ne može načuditi.

"Srpski sud rehabilituje ustaše, Tompson u Guči? Đujićev sokak u Zagrebu?", nabraja koje bi sledeća čudesa mogla da se desi.

Velikoj filmskoj divi iz Beograda Mileni Dravić "čudo" se već desilo.
Cela pulska Arena je bila na nogama pozdravljajući veliko ime srpskog glumišta.

Sutra - Srbi i Hrvati od mila do nedraga (4): Uspešni ne žive u prošlosti

2024 © - Vesti online