Ponedeljak 20.08.2018.
23:15
blic.rs, Vestionline

Glumica napastvovala maloletnog kolegu

instagram.com/asiaargento
Italijanska glumica Azija Ađento

Najistaknutija aktivistkinja pokreta #MeToo u tajnosti je platila 380.000 dolara 22-godišnjem Džimiji Benetu, koji je 2013. tvrdio da je imao seks s Arđentovom u hotelskoj sobi u Kaliforniji, gde, prema zakonu, mladi ljudi postaju seksualno zreli u uzrastu od 18 godina, piše "Njujork tajms", pozivajući se na prepisku advokata glumice i Beneta koja im je anonimno dostavljena kao dokaz.

Uz dokumenta je bio priložen selfi polugolog para u krevetu snimljen u maju 2013, kada je Benet imao 17, a Arđentova 37 godina, navodi se u članku.

Benetovi advokati su u novembru dostavili pismo o nameri u kome su tražili odštetu u iznosu od 3,5 miliona dolara, a to je bilo mesec dana nakon što su Arđento, dugogodišnja devojka nedavno preminulog kuvara Entonija Bordejna, i još 12 žena javno optužile Vajnstina za silovanje.

U pismu Benetovih advokata navodi se da je Benet zbog "napastvovanje" doživeo emocionalnu traumu, zbog koje je nesposoban za život, piše "Njujork tajms".

Arđento i Benet upoznali su se kada je Benet kao sedmogodišnjak bio kod nje na audiciji, jer je trebalo da glumi njenog sina u filmu "The Heart is Deceitful Above All Things".

Godine 2013. posetio ju je u njenoj hotelskoj sobi u Kaliforniji, nakon što je ona ubedila rođaku da ga ostavi samog. Tamo ga je napila i napastvovala, piše list, pozivajući se na dokumente.

Advokati obe strane postigli su nagodbu, koja je podrazumevala da će Arđento isplaćivati ugovorenu sumu tokom perioda od godinu dana, počevši od aprila.

Arđento je postala jedna od najpoznatijih aktivistkinja pokreta #MeToo, nakon što je u časopisu "Njujorker" optužila Vajnstina da ju je silovao na Filmskom festivalu u Kanu 1997, kada je imala 21 godinu. Tada je takođe izjavila da je ostala u vezi s njim, jer se bojala da ga ne naljuti.

Vajnstin je optužen za seksualni zločin na osnovu tužbi tri žene, ali Arđento nije među njima.

2024 © - Vesti online