Nedelja 19.08.2018.
22:06
Vestionline

Posle 20 godina opet Klajvert u Seriji A

twitter.com/officialasroma
I iver pao na Apenine: Džastin Klajvert na meču u Torinu

U prvom kolu italijanskog prvenstva "vučica" se vraća pevajući u Rim pošto je savladala Torino s 1:0. Pobedu joj je doneo Edin Džeko evrogolom iz voleja u 89. minutu, a centrirao mu je 19-godišnji Džastin Klajvert, koji je u igru ušao u 70.

Tako posle 20 godina i četiri meseca italijansko prvenstvo ponovo ima Klajverta. Klajvert otac, koji je nedavno s Klarensom Sedorfom potpisao ugovor s Fudbalskom federacijom Kameruna da svom saigraču iz holandske reprezentacije bude pomoćnik na selektorskoj klupi afričkog tima, stigao je na Apenine s 21 godinom, isto iz Ajaksa, ali u Milan.

Lepim golom na meču za Trofej Silvija Berluskonija protiv Juventusa (3:1) na San Siru u leto 1997. nagovestio je uspešnu godinu, ali je među "rosonerima" sastavio samo tu sezonu. Na 33 meča u prvenstvu i kupu dao je devet golova. Otišao je zatim u Barselonu.

Ako njegov sin, krilni napadač, bude i dalje hranio Džeka centaršutevima kao u Torinu, Romi će se isplatiti svaki cent od 17,25 miliona evra koliko je uplatila na Ajaksov račun.

U domaćem timu nisu igrali ni Adem Ljajić ni Saša Lukić. Obojica su meč presedeli na klupi kao i napadač Simone Caca, povratnik u italijanski fudbal. Aleksandar Kolarov je u Romi bio standardan uz levu aut-liniju.

Tanjug/AP
Džekova radost posle gola
facebook.com/officialasroma
Aleksandar Kolarov je odigrao ceo meč za Romu
2024 © - Vesti online