Nedelja 19.08.2018.
19:02
Vestionline

Klop poslao Grujića u Hertu

twitter.com/HerthaBSC
Pravi klub za razvoj: Grujić s Hertinim generalnim menadžerom Mihaelom Precom, njenim nekadašnjim napadačem

U prvom kolu nemačkog prvenstva, koje počinje u petak utakmicom prvaka Bajerna i Hofenhajma, Herta će u subotu dočekati Nirnberg, ali već sutra ima obavezu u prvoj rundi nacionalnog kupa. Igraće kao gost Ajntrahta iz Braunšvajga, koji je prošle sezone ispao iz druge lige u treću.

Finale kupa se tradicionalno održava na njenom Olimpijskom stadionu krajem maja, ali Herta, koja nema trofej u tom takmičenju, nije bila ni finalista još od 1979. Čak je u potonjim godinama jednom i njen drugi tim kao takmac iz nižih liga dogurao do finala (1993). 

Hoće li berlinski tim najzad da zablista bar u Kupu Nemačke zavisiće i od njenog najnovijeg pojačanja. Nemački trener na klupi Liverpula Jirgen Klop odlučio je da vezistu Marka Grujića (22) još jednom pošalje na pozajmicu, a u trouglu između njega, Grujićevog menadžera i samog igrača izbor je pao na Hertu čija je želja bio.

Pominjalo se ovog leta da će u moskovski CSKA i Torino, a što se tiče bundesligaša figurirao je i Ajntraht iz Frankfurta u kojem su Mijat Gaćinović i Luka Jović. 

Najzvučnije pojačanje Herte, koja je prošle sezone bila tek solidna (deseto mesto), jeste austrijski krilni napadač Valentino Lazaro (22), koji je godinu dana bio pozajmljen, a sada je za 6,5 miliona evra i otkupljen od Salcburga, Zvezdinog rivala u poslednjem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona. S Ostrva je stiglo još jedno krilo. To je Holanđanin surinamskog porekla Havairo Dilrosun (22), koji je bio u rezervnom timu Mančester sitija. Tri 22-godišnjaka, dakle, Hertin su zalog za uspešniju godinu.

2024 © - Vesti online