Ponedeljak 20.08.2018.
03:30
republika.rs, Vestionline

Ako ne volite vrućinu, letujte na Aljasci

pixabay.com
Predivan pogled učiniće vaš odmor nezaboravnim

Iako je prva asocijacija u vezi Aljaske, hladnoća, daljina, ova ogromna najveća Američka država je prelepa. Takođe, na samoj Aljasci postoji pregršt turističkih sadržaja, i to za svakog ponešto.

O fantastičnoj prirodi Aljaske su svi čuli, a kako je ponuda ogromna, dobro je u startu odabrati nekoliko omiljenih stvari koje ne želite da propustite.

Neke od njih su nacionalni park Denali, lovačke i ribolovačke aktivnosti, turistički kruzeri, ture helikopterom, putevi "Zlatne groznice", obilasci vekovnih glečera.

Posetita Vortington glečera u septembru, koji je jedan od najvećih na svetu i jedan od onih koji se uprkos globalnom zagrevanju ne smanjuje, je posebno fascinantna. Temperature na Aljasci su u letnjim mesecima maksimalnih 27 ili 28 stepeni Celzijusa, što je za one koji ne podnose vrućine, raj, piše sajt Lux life.

Ovde je sasvim normalno naleteti na medveda, videti orla ili prisustvovati prirodnom fenomenu polarne svetlosti.

Ova priroda, okruženje i način života isklesali su stanovništvo koje se potpuno razlikuje od ostatka Amerike. Ljudi na Aljasci su srdačni i beskrajno praktični što će vaš boravak na ovom mestu učiniti još lepšim. 

2024 © - Vesti online