Nedelja 19.08.2018.
11:58
Vestionline

Bogdanović: Mit je da se u Americi dopinguju

EPA/JOHN G. MABANGLO
Bogdan Bogdanović, želi veću ulogu u Kingsima u novoj sezoni

- Dok sam bio u Evropi i ja sam mislio da je to samo priča i da oni ne treniraju toliko. Ali, da ne rade mnogo, ne bi bili toliko dobri. Mitovi su da se američki igrači dopinguju, da imaju čudne supstance. Oni su fizički predodređeni za sport, od malih nogu gledaju dobre igrače i uče uz njih. Od 14-15. godine su u teretani, za koju tek tamo shvatite koliko je važna - rekao je Bogdanović.

Govoreći o razlici između evropske i NBA košarke, primetio je da su ovde treninzi postavljeni tako da se "ekipa usavršava i da kroz nju napreduje i pojedinac", a tamo je "individualni rad osnov kako bi se napravio igrač koji je u nekom elementu nezaustavljiv".

Kao element na kome je mnogo radio od odlaska u Sakramento pre 11 meseci, izdvojio je brzinu.

- U NBA igraš protiv najboljih na svetu i oni te teraju da napreduješ. Prosto, sam osetiš šta treba da radiš na treningu, počneš brže da se krećeš i brže da šutiraš. Svi najbolji igrači rade na brzini. Sve pokrete uvežbavaš da uradiš što brže, kako bi na utakmici mogao da budeš komforniji i imaš veće samopouzdanje.

Reprezentacija u septembru počinje drugu fazu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2019.

- Spreman sam da igram. Hteo sam i u junu, ali nisam zbog rehabilitacije (posle manje operacije kolena - prim.aut). Ako pobedimo Grčku i Estoniju, bićemo na pragu Kine - poručio je Bogdanović.

2024 © - Vesti online