Petak 17.08.2018.
19:48
b92.net, Vestionline

Hrvati se opasno preračunali: 200.000 prazno u srcu sezone

pixabay.com
 

Iako je broj gostiju po e-Visitoru u Hrvatskoj skoro u brojku jednak prošlosezonskom, (1,015 miliona), na svakom koraku može se čuti kako svuda na Jadranu ima ponešto praznih kreveta kod onih koji su se cenovno ili tržišno preračunali, piše Slobodna Dalmacija. 

Jednostavno, deo hotelijera zanesen letošnjom tražnjom kada se tražio krevet više u avgustu, pa su ga bezobrazno skupo prodavali, podigao je cene ove godine i prerano zaustavio agencijsku prodaju, a očekivani individualci nisu im stigli u planiranom broju. 

Zvanična statistika iz e-Visitora tako kaže da je proteklog ponedeljka u hotelima bilo više od desetak hiljada praznih postelja (najviše u hotelima s tri zvezdice), dok je skoro 190.000 porodičnih postelja u apartmanima još čekalo goste. 

- Upravo sam dobio ponude desetak velikih hotelskih kuća u kojima nude postelje u avgustu, sada za 10-15 odsto nižu cenu. Počeli su snižavati već krajem jula kada im je postalo jasno da sobe u avgustu neće ići po većim cenama, a agencijama su poslali "stop booking" još ovog proleća. Sada su u problemu i svuda ima slobodnih soba. Ne previše, ali ih ima. To je za avgust bilo nezamislivo poslednjih godina - kaže turistički agent i tur-operator iz Skandinavije koji zbog poslovne korektnosti prema partnerima moli za anonimnost.

2024 © - Vesti online