Petak 17.08.2018.
19:08
Vestionline

Kad stane kiša, padne Dimitrov: Đoković u četvrtfinalu

Tanjug/AP
Sigurna igra i u odlučujućem setu: Pozdrav Đokovića s Dimitrovom na kraju meča

Naš as, koji zauzima deseto mesto na svetskoj listi, rastavio je petoplasiranog Grigora Dimitrova od trona u Sinsinatiju. To je jedini trofej na turnirima iz masters serije koji je osvojio, a Đoković u riznici od 30 samo njega nema (izgubio u svih pet finala).

Njihov deveti međusobni duel, a našem najboljem teniseru pripao je i šesti uzastopce (ukupno je sada 8:1), prekinut je u 22.14 časova po lokalnom vremenu (4.14 jutros po našem) zbog kiše pri rezultatu 2:6, 6:3, 2:1. Đoković je loše vremenske prilike preduhitrio tako što je u trećem gemu odlučujućeg seta načinio brejk, a to mu je pomoglo da u nastavku sigurnim servisom privede meč kraju još jednom u svoju korist.

Ostvario je tako 320. pobedu na turnirima iz ove kategorije (72 poraza).

Tanjug/AP
Najzad se odahnulo: Đokovićev ustaljeni pozdrav publici posle pobeda

Nije se igralo ni pola sata pa se može smatrati da je imao jači trening za iskušenje koje ga uskoro očekuje. Sastaće se u četvrtfinalu s Kanađaninom crnogorskog porekla Milošem Raonićem (29. mesto) koji nije morao da se pati s kišom. Zemljaka ruskog porekla Denisa Šapovalova (32) savladao je u trećem kolu dok je vreme bilo idelano za igru sa 7:6 (7:4), 6:4.

Đoković protiv Raonića stoji još bolje nego s Dimitrovom - 8:0. Nisu se namerili jedan na drugog još od završnog turnira u Londonu pre dve godine. Njihov duel je na istom mestu posle meča trećeg kola između Švajcarca Rodžera Federera i Argentinca Leonarda Majera koji je u toku.

Pobednik će se u polufinalu sastati s uspešnijim iz meča Hrvata Marina Čilića (7) i Španca Pabla Karena Buste (13).

III set

6:4 Opet je našeg asa poslužio servis. Ide dalje ka jedinom trofeju na turnirima iz masters serije kojeg nema. Nastavak nije potrajao ni pola sata.

5:4 Ne da Bugarin svoj servis, ali će Đoković zbog načinjenog brejka u trećem gemu servirati za pobedu.

5:3 Nekoliko loših Đokovićevih reakcija dovelo je do toga da je Dimitrov imao brejk-loptu, ali je naš as to spasao odličnim sevisom. Igralo se zatim na razliku a Đoković je materijalizovao drugu gem-loptu. Poslužio ga je servis, a sudija ga je jednom i opomenuo zbog predugačke pripreme da servira.

4:3 Dimitrov takođe bez peripetija uzima gemove na svoj servis.

4:2 Naš as nastavlja da kontroliše razvoj događaja na svoj servis.

3:2 Đoković je uzeo prvi poen na servis Dimitrova, kasnije još jedan za 30:40, ali je Bugarin završio gem asom.

3:1 Đoković odličan u prvom gemu nastavka meča. Bez izgubljenog poena.

Meč je nastavljen. Naš teniser je prvi na servisu.

2024 © - Vesti online