Petak 17.08.2018.
17:29
Vestionline

Gustavo Pojet na ledu u Bordou

EPA/Jose Manuel Vidal
Stav će ga koštati posla: Gustavo Pojet

Ulogu glavnog trenera preuzeće za to vreme stručnjak za kondiciju Erik Bedue, a predsednik kluba Stefan Martin obaviće razgovor s Pojetom (50) kad mu istekne suspenzija.

Urugvajac, koji je Bordo preuzeo zimus, pao je u nemilost zato što je kritikovao odluku kluba da proda napadača Gaetana Labordea (24) Monpeljeu. Za to će prihodovati tri miliona evra. U taj tim su ovog leta stigli i bivši Partizanov centarfor Petar Škuletić i dojučerašnji Zvezdin half Damjen Le Talek.

Pojet nije bio za to i javno se obrušio na rukovodstvo jer su ga ostavili bez jednog od ključnih igrača. Zapretio je i odlaskom. Čak su i neki fudbaleri, saznavši za transfer, odbili da treniraju pa je u svlačionicu morao da dolazi predsednik kluba da bi ugasio vatru. Posle razgovora s njim nezadovoljnici su ipak izašli na trening.

Bordo, koji je u prošloj sezoni bio šesti u prvenstvu, izborio se s dve pobede protiv ukrajinskog Mariupolja za plej-of za Ligu Evrope. Sastaće se s belgijskim Gentom. U prvom kolu domaćeg šampionata izgubio je kod kuće od Strazbura (2:0), a u nedelju je gost Tuluza u drugom.

2024 © - Vesti online