Petak 17.08.2018.
16:53
Vestionline

Disciplinovanje: FIFA kaznila Atletiko, Real traži da se kazni Inter

EPA/ Toms Kalnins
Luka Modrić u duelu s Kokeom na meču za Superkup Evrope u Talinu

Disciplinski komitet FIFA je imao pune ruke posla izričući kazne, a Real mu je svojom žalbom natovario još jedan.

Atletiko iz Madrida moraće da uplati u kasu 52.500 švajcarskih franaka (46.500 evra) zato što mu je jedan investicioni fond kao treće lice, a to je kršenje kodeksa u transfernoj politici, pomogao da u leto 2014. dovede italijanskog napadača Alesija Čerčija za 15 miliona evra iz Torina. Čerči je pre četiri godine bio tražena roba, ali se u madridskom timu nije naigrao. Već posle prve polusezone poslat je na pozajmicu u Milan, a zatim i u Đenovu.

Prošlog leta je prodat Veroni, koja je ipak ispala iz Serije A, a baš onomad postao je član turskog ligaša Ankaraguču. Ima 31 godinu.

U ovoj turi kažnjeni su i neki klubovi iz arapskog sveta, a među njima i Katarski sportski klub, koji mora da plati 30.000 franaka i da u naredna tri meseca izmiri sva dugovanja prema bivšim igračima. Ako to ne učini, biće mu oduzeo šest bodova, ali i zabranjena registracija novih igrača na godinu dana. U ovaj klub, koji se u prošloj sezoni domogao najbolje katarske lige, pre nekoliko dana stigao kamerunski napadač Samjuel Eto (37).

Real ne želi da mu iko vršlja po kući pa ni Inter. Predsednik kluba Florentino Perez je stavio na znanje da hrvatski kreator igre nije na prodaju jer je za njega odredio cenu od 700 miliona evra.

Inter je krenuo u pregovore s njegovim predstavnicima iako mu ugovor ističe u junu 2020. Po pravilima s igračem pod ugovorom može da se pregovara tek pola godine pre isteka obaveze.

Modrić nema dilemu. Posle Realovog poraza u meču za Superkup Evrope u Talinu protiv ljutog gradskog rivala s 4:2 na produžetke oglasio se na Instagramu uz fotografiju s utakmice: „Ovaj poraz ne definiše naš tim. Moramo da podignemo glavu i da činimo ono što smo uvek činili. Napred Madrid!"

2024 © - Vesti online