Petak 17.08.2018.
17:44
Vestionline

Bogdanović: Očekujem veću ulogu u Sakramentu

N. Đurović
Bogdan Bogdanović u reprezentativnom dresu

Mladi šuter Kingsa vredno trenira u hali Košarkaškog kluba Dinamik sa reprezentativnim, a od skoro i klupskim saigračem  Nemanjom Bjelicom. Iskoristio je priliku da poseti kamp i druži se sa mladim igračima.

- Ovde su selektirani najbolji klinci iz Evrope. Stvarno dobro organizovano kao što vidite. Prvenstveno što su doveli toliki broj igrača, toliki broj zvezda ovde, stvarno je na zavidnom nivou i mislim da ti klinci pre svega uživaju najviše

Dotakao se i NBA, jake konkurencije u konferenciji i stanja u timu:

 - Svi su sad na Zapadu, lepo vreme tamo. Još jedna naporna sezona. I dalje radim na šutu, bitno da što duže ostanemo u tako nekom rosteru kao što smo zamislili i mislim da će to automatski da evolvira i da ćemo biti bolja ekipa kroz godine.

Bogdan nastavlja stopama Predraga Stojakovića, koji je u upravi Kingsa. Peđa je na otvaranju kampa izjavio da se ne planiraju nikakve ozbiljne ambicije u narednih 4-5 godina, na šta odgovara: 

- Peđa gleda iz njegove pozicije malo realnije, ne mogu ja da kažem da nam je nebitna sezona. Baš bi bilo glupo da ulazim tako u bilo šta, nikad nisam ni razmišljao kad počinje sezone šta ću, koji su ciljevi,... Zacrtavao sam od utakmice do utakmice i tamo naučiš neke stvari, kako kroz sezonu da napreduješ i kako da držiš rezultat tako da mi ove godine planiramo na pet utakmica da napravimo neki cilj, da dobijemo dve-tri. Tamo su pet gostovanja za redom, tamo su utakmice kući gde se proba da se dobije što više.

Najavljuje da će šutirati sve više:

- Prošle godine smo svi imali neke uloge na početak, na ravne časti po 22-23 minuta dok se formirala ekipa. Mislim da će ove godine biti od starta podeljenje neke ozbiljnije uloge, tako bar ja očekujem dosta više odgovornosti, dosta više minuta na pleju i na dvojci. Nije to bitno, bitna je uloga u timu da li vodiš ili slušaš.

Na red su stigle i utakmice reprezentacije i problem selektiranja igrača tokom džepova: 

- Ako mi pobednimo Grčku, znam da je to jako bitna tekma, iako izrael je najbitnija, mi ćemo sa njima da se koljemo za taj prolaz. Tako da iako mi dobijemo ove dve, moraće ta ekipa koja bude izabrana da izgura taj sledeći prozor. Mi iako pobedimo, moraćemo da pobedimo Izrael...Ja bih voleo kada bih se pojavio.

Pošto je sjajnim partijama u ruki sezoni privukao veliku pažnju, novinari iz inostranstva su bili prisutni. Izjavio je kako je vrlo zadovolajn prethodnom szonom, mada nije bilo toliko pobeda koliko je navikao i da je drugi pik sa minulom drafta Marvin Begli vrlo talentovan.

Veliki broj košarkaških stručnjaka radi sa talentima, Bogdanovo je, kako kaže, samo da podeli savete oko nekih detalja:

- Sigurno znač neki detalji, neki savet, tipa kako da se postave blokade, ja pričam iz svog ugla. Bitno je dati bilo kakav komentar da bi oni samo iskreirali kako oni misle.

Iako je ime njegovog tima "Kraljevi", rezultati poslednju skoro deceniju i po uopšte ne govore u prilog tome. Poznat je "Bogijev" žar i želja za pobedom, pa je objasnio kako se snalazi u novoj situaciji:

- Idemo od utakmice do utakmice. Stvarno jako treniram i to što dam na treningu je stvarno moj maksimum i kad izađem na teren ja se igram, uživam u košarci. Ja sam takav. Nije mi bitno za koga igram- ja ću tako da igram. Moje mišljenje se prema košarci nikad neće promeniti.

2024 © - Vesti online