Petak 17.08.2018.
18:10
Ž. Marković - Vesti

Motorima prešli pola Evrope

Lična arhiva
Ponovo na mestu polaska: Nikola Pavlović i Zoran Đorđević

Kako kažu imali su malo naporan, ali prelep odmor, a hiljade kilometara prešli su po lepom, ali i po lošem vremenu koje ih je ometalo i usporavalo na putovanju.

Oni kažu da bi svakom ko voli motore preporučio da krene na ovakav put.
- Izbegavali smo da vozimo auto-putem, ali bilo je i toga pogotovo na kraju ture. Prošli smo kroz Švajcarsku, Italiju (Dolomite), Sloveniju, Hrvatsku, BiH, Crnu Goru, Srbiju, Rumuniju, Mađarsku, Slovačku, Austriju i opet stigli, hvala Bogu bez incidenata i bez većih problema u Švajcarsku - priča za "Vesti" Zoran posle povratka sa putovanja.

On navodi da su posetili ona mesta, koja smo unapred nacrtali na mapi.

- Nismo uvek mogli detaljno da obilazimo svaki grad jer smo bili ograničeni vremenom. Više smo vozili i uživali u vožnji, nego što smo stajali na lepim mestima da se fotografišemo. Bilo je naravno i toga, ali toliko je lepih mesta na celoj turi, da bi onda pre polaska morali da uračunamo i vreme za stajanje i slikanje.

Zoran navodi da su manji problem imali samo u Rumuniji.

- U Rumuniji smo imali peh i naišli na pumpu gde su najverovatnije sipali vodu u gorivo. Nikola je nakratko imao mali problem, jer mu nije motor primao gas, a meni je stao motor ispred Novog Sada, gde sam bio prinuđen da menjam pumpu za benzin i filtere.

Zbog malo vremena odustali su od prvobitne namere da voze kroz Bugarsku i Ukrajinu.

- Promenili smo plan jer smo na nekim lepim mestima ostajali i po dva-tri dana, obilazili grad i okolinu.

Na to koliko su litara benzina potrošili ne misle.

- Iskreno ne želimo to ni da znamo, jer ako nešto voliš, sve ostalo nije bitno. Ali mogu reći da je bilo dosta i možete računati da u naše rezervoare stane 17 litara benzina, a sa jednim rezervoarom prođemo od 200 do 250 kilometara. Na Balkanu je prilično loše gorivo pa se više i troši. Ali sve u svemu bilo nam je fenomenalno - prezadovoljan je Zoran Đorđević.

Dogodine Grčka ili Portugal

Članovi Moto-kluba "Sveti Sava" iz Basekurta planiraju da sledeće godine naprave turu kroz bivše jugoslovenske republike, a da im krajnja destinacija bude negde u Grčkoj. Imaju i "rezervni" plan koji bi ih odveo i na drugi kraj Evrope u Francusku, Španiju, Portugal. To su ideje, ali još ništa nisu definitivno odlučili.

2024 © - Vesti online