Petak 17.08.2018.
20:00
M. Topalović - Vesti

Mališani iz dijaspore u kampu "Deki 5" (5): Tata uvek kritikuje

Deki5, M.Topalović
Ajntraht zove Luku: Roditelji će uskoro morati da donesu odluku

- Igrao sam za dobro poznati Progres u vreme kada je trener bio Milovan Rajevac - priseća se Dragan dok krajičkom oka prati kako i šta na treningu radi njegov naslednik Luka, jedan od polaznika kampa "Deki 5".

- Bili smo bolji u svoje vreme - procedio je Dragan, a Luka se ubrzo pridružio i nadovezao:

- Tata uvek kritikuje, mama ne.

Tu je i Jovana koja radi u komercijali poznate fabrike za pločice Haus der fliesen. 

Od nje saznajemo neke detalje.

- Luka je počeo da trenira sa pet godina. Rođen je 2008. u Frankfurtu, koji je 45 kilometara od Ašafenburga. Imamo i ćerku Leontinu koja ima 12 godina. Trenira plivanje i po talentu ne zaostaje za bratom.

Dodaje da redovno idu u Crkvu Sveti Luka u Frankfurtu,jer Ašafenburg nema pravoslavnu bogomolju, iako u njemu živi bar 50 srpskih porodica.

- Mesečno i za crkvene praznike dolazi sveštenik iz Frankfurta i drži liturgiju u katoličkoj crkvi - pomalo setno kaže Jovana.

Luka je odavno na meti većih klubova. Možda nije ni svestan koliko je talentovan. Zato priča o generalijama.

- Bio sam na sjajnim turnirima gde su igrali Benfika, Leće, Bajern, Liverpul, Mančester Siti.. Boravio sam u Hanoveru, idem u Kicbil na još jedan kvalitetan turnir. Inače igran na poziciji špica.

Mesto ga ne drži, a tu je i rođak Mihailo koji živi u Australiji. Nisu se videli pet godina!

- Ajntraht redovno organizuje "otvorena vrata", i to je prilika da se na treninzima svi predstave, a njihovi treneri procenjuju ko je talentovan. Luka je sve oduševio. Ima ponudu da pređe u redove bundesligaša, ali je još mali pa ide dva puta mesečno na obale Majne. Prošao je testove za u U11 ekipu, ali daleko je i za sada je ostao i trenira u Ašafenburgu - priča Dragan.

Kada Luka stasa za U12 roditelji će morati da donesu odluku. Ostao je otvoren poziv da pređe u Ajntraht i tada bi morala da usledi selidba u internat poznatog kluba.

Humanitarne utakmice

U slobodno vreme, a nema ga baš puno, Dragan rekreativno igra fudbal, a redovan je na svim humanitarnim utakmicama. Nedavno je u Ašafenburgu bio meč upravo tog karaktera. Prikupljana je pomoć bolesnoj deci, a sakupljeno je 20.000 evra.

- Pokretač svih akcija je popularni i priznati trener Dragoslav Stepanović. Volonterski radi sa hendikepiranima, a njegov slogan je "Život ide dalje"- kaže Dragan i nastavlja na istu temu:- Na tom nedavom humanitarnom meču bio je i Stepijev zet bivši reprezentativac Slobodan Komljenović, zatim nekada poznati igrači Muhamed Preljević, Radomir Dubovina, Cezari Tobolik, Johan Zajc... Igrali smo sličnu utakmicu i u Grčkoj. Zaista je zadovoljstvo pojaviti se na terenu sličnim povodom.

Stari šmek

Ne znamo da li će Luka naslediti sve Draganove vrline. Za sad je jedna razlika očigledna.
- Luka se bolje služi desnom, a ja levom nogom - analizira naslednika Dragan
- U svoje vreme bio sam nezgodan, opasan u prekidima. Specijalnost su mi bili slobodni udarci. I sada je ostalo nešto od tog šmeka, ali se sve radi usporeno i kroz šalu.

Uz fudbal i na poslu

Dragan radi u ALFA Bau građevinskoj firmi. Ni tu ne može bez fudbala.
- Nedavno smo priveli kraju radove na hotelu u sklopu stadiona u Menhengladbahu. Sjajna zamisao i projekat Borusije koja će imati višestruku korist. Firmu vodi Goran Slagalo. Njegov rođak je nekada poznati fudbaler Srđan Slagalo, koji sada živi u portugalskom Varžimu pošto je u toj zemlji dugo i uspešno igrao - zaključio je Dragan Kekić

2024 © - Vesti online