Četvrtak 16.08.2018.
20:42 >> 22:36h
Vestionline

Partizan protiv "crno-belih" iz Istanbula

Tanjug/AP
Miletić, ubedljivo najviši u skoku, šalje loptu u mrežu za 1:1

Partizan - Nordsjeland 3:2 (3:1)

0:1 Skov Olsen u 9, 1:1 N. R. Miletić u 11, 2:1 Janković u 30, 3:1 Marković u 35, 3:2 Amon u 76.

Stadion Partizana. Gledalaca: 15.000. Sudija: Tohver (Estonija).

Partizan: Stojković, Nemanja R. Miletić, Marković, Valjente, Nemanja G. Miletić, Zdjelar, Kosović, Janković (od 70. Đerlek), Pantić (od 82. Enahe), Zakarić (od 80. Smiljanić), Gomes. Trener: Mirković.

Nordsjeland: Larsen, Bartolec, Pedersen, Kofod (od 58. Rigord), Donjoh (od 58. Amon), Skovgord, Skov Olsen, Vestergord, A. Damzgord, M. Damzgord, Kudus (od 68. Strunk). Trener: Julmand.

Prvo poluvreme bilo je za prepričavanje, a drugo za zaborav. Ono što je Partizanu, a i njegovom novom treneru Mirkoviću najvažnije to je da je na pobedu u Danskoj nakalemljena još jedna i da "crno-beli" idu u poslednje kolo kvalifikacija za Ligu Evrope.

A tamo ih čekaju - "crno-beli". Istanbulski Bešiktaš, koji je prošle sezone do poslednjeg kola vodio bitku za titulu prvaka u Turskoj, prošao je dalje kroz iglene uši. U Austriju je poneo 1:0, a LASK je do samog kraja imao u džepu 2:0 što ga je vodilo dalje.

Šokirao ga je španski lisac Alvaro Negredo za konačnih 2:1. Njegova radost je bila neizmerna, ali mu je sudija zbog skidanja dresa dodelio drugi žuti karton (prvi je dobio u 85. minutu). Gotovo je sigurno da neće igrati 23. avgusta u Beogradu (revanš je 30. avgusta), ali Bešiktaš na megdan Partizanu dovodi ostale skupe internacionalce Holanđane Babela i Lensa, Čileanca Medela, Portugalce Pepea i Kvarezmu, Brazilca Vagnera Lova, Hrvata Vidu...

U prvom poluvremenu pala su čak četiri gola. Prvi su poveli gosti, a tako su ojačali svoju nadu da mogu da nadoknade 1:2 sa svog stadiona. Na Partizanovu sreću, izjednačenje je usledilo posle dva minuta zahvaljujući sjajnom skoku Miletića na upotrebljiv Jankovićev centaršut iz kornera.

"Crno-beli", iako sasečeni vrlo rano, mogli su da uspostave svoju igru, što je rezultiralo s još dva pogotka u mreži danskog tima. 

Nordsjeland se nije branio. Istrajavao je i u drugom poluvremenu, a pošto je Partizan potpuno pao u igri, iskoristili su to gosti da dođu do još jednog gola.

Kraj

80`: Partizan dugo deluje konfuzno. Pedersen je imao odličnu priliku. Stvorio se sam kao duh ispred Stojkovića, a samo zahvaljujući njegovoj nesnalažljivosti nije došlo do izjednačenja.

76`: 3:2 Gosti smanjuju. Posle odbitka najbolje se snašao rezervista Amon pored uspavane odbrane "crno-belih".

66`: Zdjelar je nespretnom reakcijom pogodio prečku sopstvenog gola. 

57`: Dvostruka izmena u timu gostiju.

Spartak je izjednačio u Danskoj preko Đenića u 80. minutu - 1:1.

Bešiktaš ide dalje, a na megdan gotovo je izvesno Partizanu vodi ga pogodak Alvara Negreda u zaostavnom vremenu u Lincu. LASK je posle poraza s 1:0 u Turskoj izvojevao pirovu pobedu kod kuće s 2:1. Negredo je posle gola dobio drugi žuti karton pa je isključen i sigurno neće igrati u prvoj utakmici sledeće nedelje.

50`: Gomes je posle greške golmana gostiju, koji je predao loptu u noge Jankoviću, izašao sam ispred njega, ali je šutirao traljavo. Šut mu je odbranjen. Samo dva minuta kasnije izborio se za prostor solo akcijom i driblinzima ali je opet bio neuspešan.

Bešiktaš smanjuje u 90. minutu golom Alvara Negreda. To je rezultat koji Turke vodi dalje protiv austrijskog LASK-a.

46`: Nema promena u sastavima.

Iako ima igrača manje još od 11. minuta, Brendbi je poveo protiv Spartaka s 1:0. Strelac je bio Nemac Dominik Kajzer u 68. minutu. Danski tim je na Marakani bio uspešniji s 2:0.

Poluvreme u Beogradu. U Danskoj i dalje Brendbi - Spartak 0:0.

LASK je poveo s 2:0 u 68. minutu. To je rezultat koji austrijski tim vodi dalje, a favorit Bešiktaš ispada. 

35`: 3:1 Drugi korner za Partizan i ponovo gol. Isto je centrirao Janković. Lopta je prošla kroz ceo peterac pored mnogo glava, a na drugoj stativi ju je dočekao Svetozar Marković koji ju je glavom prosledio u mrežu.

32`: Nordsjeland je došao da igra fudbal. I kad je primio gol kojim su "crno-beli" preokrenuli rezultat nastavio je da napada pa je pogodio i stativu.

30`: 2:1 Pao je već i treći gol, na radost Partizanovih navijača u danskoj mreži. Strelac je Janković koji je odbio loptu na ivici kaznenog prostora s desne strane. Šutirao je a lopta je na putu ka golu zakačila jednog protivničkog igrača što je zateklo golmana Nordsjelanda nemoćnog.

U Danskoj na poluvremenu izneđu Brendbija i Spartaka nema golova, ali domaćin ima igrača manje pošto je Kabongo u 11. minutu dobio crveni karton. U prvom duelu na Marakani danski tim je pobedio s 2:0.

U Lincu posle prvih 45 minuta LASK vodi protiv Bešiktaša s 1:0. Turskom timu je s toliko pripao prvi meč. Ko prođe dalje, igraće u poslednjem kolu s Partizanom ili s danskim predstavnikom.

15`: Gomes se još jednom odlučio na udarac s distance. Lopta je prošla pored golmanove desne stative.

11`: Već je 1:1. Korneru je prethodio nezgodan jak udarac Gomesa, koji je golman odbranio, a odbrambeni igrač Nordsjelanda je poslao loptu u korner. Posle centaršuta iz ugla najviše je skočio Nemanja R. Miletić, koji je Partizanu doneo izjednačenje i u revanšu drugog kola protiv Trakaija u Litvaniji.

9`: 0:1 Prvi konkretan pokušaj gostiju završio je iza Stojkovićevih leđa. Strelac je posle nekoliko izmenjenih pasova kroz sredinu bio Skov Olson.

2024 © - Vesti online