Subota 18.08.2018.
01:30
rts.rs, Vestionline

Šta je tehnički ispravno, a šta neispravno vozilo? (VIDEO)

pixabay.com
Vozačima se preporučuje da na vreme odu na tehnički pregled, što mogu učiniti 30 dana pre isteka registracije

Stojan Spasić iz Saobraćajne policije MUP-a Srbije u razgovoru za RTS kaže da je bilo dosta nedoumica kada je reč o tehničkim pregledima, ali da je najbitnije da je vozilo mehanički ispravno, te da je estetika u drugom planu.

Tako vozilo koje ima manja mehanička ulegnuća, koje je višebojno, ima manje naprsline na šoferšajbni ili svetlosnoj grupi, površinsku koroziju ili različite ratkapne može da prođe tehnički pregled.

Ono što nije dozvoljeno i zbog čega vozilo neće biti prihvaćeno jesu različite veličine pneumatika na istim osovinama, mehanička oštećenja, rupe nastale od korozije ili ukoliko vozilo nema propisanu opremu.

Takođe, ukoliko su stakla zatamnjivana naknadno a ne fabrički, vlasnici moraju da imaju potvrdu iz Agencije za bezbednost saobraćaja da je zatamnjivanje urađeno prema propisanim standardima.

Vozačima se preporučuje da na vreme odu na tehnički pregled, što mogu učiniti 30 dana pre isteka registracije.

- Na taj način izbeći će nervozu i neće strepeti da li će im vozilo proći tehnički pregled, a vozilo biti registrovano na vreme - rekao je Spasić.

Ono na čemu će se insistirati i što više neće moći da se dešava je da vozilo bude registrovano a da uopšte nije bilo na tehničkom pregledu.

- Time će se izbeći nesreće, a značajno povećati bezbednost u saobraćaju - rekao za RTS Stojan Spasić.

2024 © - Vesti online