Sreda 15.08.2018.
14:04
Z. Vicelarević - Vesti

Zvedinim pionirima sve bilo potaman na turniru u Nemačkoj

Z. Vicelarervić
Naše fudbalske nade: Pioniri Crvene zvezde

Crvena zvezda je u grupi sa Štutgartom, Slavijom iz Praga, Čelzijem, Ober Rodenom i Internacinalnom školom fudbala iz Oberursela, kao drugoplasirana ekipa igrala u osmini finala, gde je savladala Hertu BSC sa 2:1, ali je poražena od FSV Majnc sa 2:0. U četvrtfinalnoj utakmici je poražena od Porta sa 2:0, a u borbi za peto mesto je savladala Štutgart sa 2:0. U finalu su se sastali Porto i Bajern Minhen, a portugalski tim je osvojio turnir s 2:0.

- Došli smo na poziv organizatora na internacionalni turnir gde učestvuje dosta dobrih ekipa kao što su Bajern Minhen, Čelzi, Štutgart i druge. Ove godine smo prvi put učestvovali na ovom turniru. Nismo bili opterećeni rezultatom, ali smo se nadali da ćemo ući među prve četiri ekipe. Zadovoljni smo i petim mestom, s obzirom na jačinu turnira. Organizacija turnira je stvarno bila sjajna, primljeni smo veoma dobro. Dodeljen nam je i čovek koji brine o nama, zove se Lukas i naravno, tu je i naša Danijela Krsmanović, dobar poznavalac lokalnih prilika i izvrstan prevodilac, koja nam je od velike pomoći. Sreli smo dosta naših ljudi koji su nam prilazili, razgovarali sa nama i imali smo njihovu podršku - rekao nam je Mihajlo Trajković, trener pionirske selekcije Crvene zvezde.

Danijela Krsmanović je bila od velike pomoći, ne samo zato što je poreklom iz Pančeva ili što je vatreni navijač Zvezde, već zato što je jedno od njenih četvoro dece, Luka, učestvovao na turniru kao golman za Ajntraht iz Oberursela.

- Čim sam čula da će Zvezda učestvovati na ovom turniru dobrovoljno sam se prijavila da budem uz naš klub. Moj zadatak je bio da se pobrinem da stignu na vreme na teren na kome su igrali, da im olakšam oko prevoda, da im pokažem gde se koji teren nalazi, jer se igra na tri različita terena i da im pomognem oko svega što im je potrebno - kaže Danijela.

Z. Vicelarervić
Druženje: Trener Mihajlo Trajković i bračni par Krsmanović

Otac došao i kod prijatelja i da gleda sina

Oliver Marković je iz Kruševca i trenutno je kod svog komšije i prijatelja Milana Kojića, koji je ovde više od 40 godina i živi u Augzburgu. Na turnir je došao, jer njegov sin Jovan Marković igra za Crvenu zvezdu i nosi "šesticu".
- Jovan ima 14 godina i počeo je da igra za kruševački Knez Lazar. Prošao je mnogo selekcija i od pre tri meseca igra za Zvezdu. Trener kaže da Jovan igra dobro, a ja kao nekadašnji fudbaler mislim da bi trebalo još malo da poradi na kondiciji - rekao nam je ponosni otac Oliver.

2024 © - Vesti online