Utorak 14.08.2018.
18:00
K. N. - Vesti - Foto: Lična arhiva

Kod profesorke po stipendije

Lična arhiva
Olivera Radić sa Rastkom Manitaševićem i Ljubicom Micić

- Istina je da sam uspela da podelim samo neke. Sa Rastkom Manitaševićem i Ljubicom Micić slikali smo se ispred moje kuće, kada sam im uručila stipendije. Škola nam se renovira, tako da ćemo novu školsku godinu započeti u novim učionicama i prijatnijem ambijentu. Ipak, zbog toga su đaci morali da dođu kod mene kući. Uručila sam stipendiju i Dimitriju Radiću, jedino Kristini Baljošević nisam uspela, jer je u gostima kod bake u Smederevu i biće tamo više od mesec dana. Zato će je dve stipendije, kao i Dušana Čukarića od Ane iz Kanbere, dočekati kad se vrate u Orahovac. Rastko, Ljubica i Dimitrije su se zahvalili svom donatoru iz Sidneja, što im je i tokom leta poslao stipendije, a zahvalni su i njihovi roditelji. Ništa manje neće biti zahvalan ni Dušan, kada mu uručimo pomoć dobročiniteljke iz Kanbere - rekla je našim novinarima profesorka Olivera Radić, dodavši:

- Novina kod nas je i da se u prvi razred naše gimnazije upisalo šestoro dece. To je za sve nas veliki uspeh. Voleli bismo, naravno ukoliko dobrotvor iz Sidneja nastavi da stipendira naše đake, da umesto Kristine i Rastka, koji su završili našu gimnaziju, dvoje prvaka počne da dobija takvu pomoć, a da Ljubica i Dimitrije ostanu stipendisti do kraja naše gimnazije.

Neizvesnost i strah

- Prvom prilikom ćemo otići do porodice Dušana Čukarića i preneti vam kako žive. Istina je da nas sve potresa situacija oko Kosova i Metohije. Zbog izjava i napada na crkvu, nismo ni malo spokojni. Bojimo se da nam se ne servira nešto užasno. Čim se deca okupe biće im uručene sve stipendije, o čemu ću vas obavestiti čim pre - poručila je Olivera Radić.

Među prvacima je i rođeni brat Dušana Čukarića, Nikola, tako da će od septembra obojica biti njihovi đaci.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

 

 

 

2024 © - Vesti online