Utorak 14.08.2018.
09:03
Vestionline, Tanjug

Ðoković slomio Džonsona devetom meč-loptom

EPA/Tannen Maury
Novak Đoković

 

Đoković, deseti na svetskoj listi, krenuo je s pobedom na jedinom turniru iz masters serije na kojem nema trofej, a pet puta je bio finalista.

S Amerikancem, koji je na 33. mestu, pomučio se u drugom setu. Posle vođstva s 3:0, njegov protivnik je preokrenuo rezultat. Naš teniser je poveo još jednom, a pri 5:4 imao je pet meč-lopti da mu i drugi set pripadne sa 6:4. Protivnik je iskoristio prvu priliku za brejk i izjednačio na 5:5.

Đoković je mogao da pobedi i pre taj-breka, ali je, pošto nije iskoristio još dve meč-lopte, Amerikanac napravio još jedan brejk. I u taj-breku je naš as imao jednu meč-loptu pre nego što je iskoristio devetu za pobedu.

S Manarinom, koji je na listi na 28. mestu, sastao se tri puta i ne zna za izgubljeni set. Sva tri meča su bila na travi, prva dva na Vimbldonu, a ove godine i u četvrtfinalu u Kraljičinom klubu u Londonu (7:5, 6:1). 

Ako naš teniser uđe u osminu finala, sastaće se s Bugarinom Grigorom Dimitrovom, petim "reketom" sveta, ili s pobednikom duela Nemca Miše Zvereva (44) i Bosanca Damira Džumhura (24).

2024 © - Vesti online