Ponedeljak 13.08.2018.
17:49
Vestionline

Sa Pinto trener Legije

EPA/Leszek Szymanski
Novi izazov u klupskom fudbalu: Rikardo Sa Pinto

Rikardo Sa Pinto (45) potpisao je ugovor na tri godine s poljskim prvakom koji se nije proslavio u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Ispao je u drugom kolu protiv slovačkog Spartaka iz Trnave s kojim sada Zvezda bije bitku za odlazak u poslednju rundu. 

Prvi zadatak trenera koji je na klupi "crveno-belih" bio samo tri meseca, a otišao je nezadovoljan što tim nije mogao bolje da se pojača, biće da u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope prođe Didelanž. Luksemburški klub je iskoristio haos u Varšavi da pobedi u prvoj utakmici kao gost s 2:1. Revanš je u četvrtak.

Posle kraha protiv Spartaka morao je da ode Hrvat Dejan Klafurić, a naš Aleksandar Vuković, nekadašnji igrač Legije, bio je tek privremeno rešenje. Njega je i zadesio senzacionalni poraz protiv Didelanža.

Sa Pinto je trenerskim poslom počeo da se bavi pre samo osam godina. Najpre je bio pomoćnik u Leiriji, a samostalno je krenuo da se ogleda u Sportingu, u kojem je i igrao. Zatim je došao u Zvezdu pa redom dalje u OFI, Atromitos (oba Grčka), Belenenses (Portugalija), Al Fateh (Saudijska Arabija), opet Atromitos i Standard iz Liježa, u kojem je završio igračku karijeru 2007, a prošle sezone mu je doneo belgijski kup u finalu s Genkom na produžetke (1:0).

Zvezdin strateg je postao umesto Aleksandra Jankovića.Partizan je na kraju te sezone bio prvak s 11 bodova više od "večitog rivala" kao prvog pratioca.

2024 © - Vesti online