Ponedeljak 13.08.2018.
10:17
Kossev

Plan Kadrija Veseljija za "Novu Mitrovicu" (VIDEO)

Kancelarija za kiM
Kosovska Mitrovica (Foto: Arhiva)

Najveća zabrinutost je što će Srbija pokušati da granicu postavi na reci Ibar. Ali ta teorija izgleda da ne postoji za Kadrija Veseljija. Kako je lider PDK-a rekao za RTK, on je izradio plan za velike investicije u Mitrovici, koji će se protezati na obe strane reke Ibar, prenosi KoSSev.

Televizija RTK je došla u posed projekta pod nazivom "Nova Mitrovica", a izvori kažu da ga je pre nekoliko meseci smislio upravo Kadri Veselji. Taj plan predviđa kompletno renoviranje stadiona "Adem Jašari", proširenje njegovog parking prostora, izgradnju akva-parka koji će okruživati ovu oblast, kao i izgradnju kolektivnih stambenih objekata oko veštačkog jezera. 

Ali najambiciozniji deo plana koji je osmislio Veselji prelazi preko reke Ibar, što može izazvati reakcije iz Srbije. U selima Suvi Do, Gušavce i Vinarce, u blizini reke Ibar, ali i u njihovoj dubini, očekuje se da će se graditi stambene zgrade u visokogradnji - od 3 do 7 spratova. 

Takođe, u ovoj oblasti očekuje se izgradnja škola, sportskih terena i medicinskih centara. Projekat takođe predviđa uređenje korita reke Ibar, pešačkog i biciklističkog prostora.

S jedne strane, ovaj projekat se proteže od Mitrovice do Bošnjačke Mahale i Zvečana, a sa druge strane nastavlja se na Zupče i Košutovo. Da bi se taj plan realizovao, cela oblast bi trebalo da bude proglašena za visoku građevinsku zonu. 

Projekat će predstaviti Demokratska stranka Kosova u Skupštini opštine Mitrovica. U četvrtak je Veselji posetio stadion "Adem Jašari" u Mitrovici, gde je i predstavio projekat za kompletno renoviranje. 

Veselji je ponovio svoj stav da neće biti podele Kosova.

2024 © - Vesti online