Nedelja 12.08.2018.
20:39
Vestionline, mondo.rs

Mirković: Osim želje, malo toga je valjalo!

fkpartizan.rs
Zoran Bata Mirković, nezadovoljan igrom svog tima

Ali, igra "parnog valjka" nije bila prema očekivanjima novog trenera, posebno u drugom poluvremenu. Mirković je bez ustezanja naglasio da pristup narednim mečevima ne sme da bude kao u drugom delu utakmice u Gornjoj varoši.

- Opet mogu da budem zadovoljan delimično prvim poluvremenom. Drugim nikako. Nikako - rekao je trener Partizana posle utakmice.

- U prvom poluvremenu je bilo dosta dobrih akcija, želja nam je bila da gustoj, u tom momentu, odbrani Zemuna menjamo težište igre. U tim situacijama smo i napravili dobre svari. Sve ostalo osim želje nije valjalo - rekao je Mirković.

Vrlo blizu je revaš protiv Nordsjelanda. Šef stručnog štaba Partizana pričao je i o tom meču.

- Očekujem tešku utakmicu, imamo vrlo nezgodnog protivnika. Brine me što u obe utakmice naša igra u drugom poluvrmenenu nije bila dobra. Kao da sama pomisao na eventualni negativan rezultat utiče da se uvuče strah u igrače i da se bez potrebe vratimo na svoju polovinu. U takvoj igri dosta rizikujemo. Moraćemo da radimo na tome - ocenio je Mirković.

Trener crno-belih izvršio je sedam promena u odnosu na meč u Danskoj.

- Rotirali smo, dosta sam pričao sa doktorom i ljudima zaduženim za fizičku pripremu. Njihova sugestija je bila da neke igrače odmorimo.

Mirković je rekao da je delimično zadovoljan igrom Đerleka. Osvrnuo se i na eventualna pojačanja do kraja prelaznog roka, a za velike oscilacije u igri kaže da ima i do psihlogija, ali i igračkog kadra.

- To je kompleksna stvar. Imamo igrački kadar, puni smo sa brojem stranaca. Moraćemo ozbiljnije... Ima i do jednog i drugog. Psihologija je u prvom planu, jer je nemguće da se baš toliko raspadne igra. Od istih igrača, od istih ljudi - rekao je Zoran Mirković.

Trener Zemuna Dragoslav Milenković pohvalio je igru svog tima, ali nije bio zadovoljan, jer da je realizacija bila bolja, "gornjovarošani" su mogli i bodove da osvoje.

- Kao i Bata, mogu da budem delimično zadovoljan. Kvalitetno smo ušli u meč, kontrolisali prvih 20 minuta, a posle primljenog gola iz prvog šuta, imali smo period od 15 minuta slabe igre, kad je Partizan mogao da osigura pobedu. Drugi deo je bio zadovoljavajući i to je model koji bi Zemun mogao da gaji u nastavku sezone. Kvalitet se video, malo je nedostajalo, ali mislim da će to doći na svoje. Umereni sam optimista - rekao je Milenković.

2024 © - Vesti online