Nedelja 12.08.2018.
19:41
Vestionline, Mozzartsport.com

Trener je novi, Arsenal stari

EPA/Andy Rain
Radost fudbalera Mančester Sitija

Postala je navika, bar na početku sezone, da kada god dođe u London, Mančester Siti spakuje protivniku po dva komada. Prošle nedelje Čelsiju u finalu Komjuniti Šilda, a danas Arsenalu na premijeri nove sezone na Emiratima i debiju Unaja Emerija na klupi Tobdžija - 0:2 (0:1).

Trener je novi, ali problemi Arsenala stari. Kada se nađe naspram jačeg protivnika londonski klub nije u mogućnosti da se ozbiljnije suprotstavi pa je šampion Engleske odbranu krune započeo lakom "trojkom". Nije Gvardiola ni danas izveo najjači sastav, ostavio je na klupi De Brujnea i Sanea, ali je i bez njih Siti bio preozbiljan rival.

Nekoliko dobrih pokušaja bili su uvod u rano vođstvo Građana u 14. minutu. Danas fantastični Bendžamin Mendi samo je odložio loptu  Rahimu Sterlingu, a ovaj ušao sa levog krila i kroz kompletnu odbranu Arsenala matirao nemoćnog Čeha - 0:1.

Na velikim je mukama danas bio golman Arsenala. Nekoliko puta je čudesno sprečavao goste da povećaju prednost i bio je jedini koji je zaslužio pohvale u redovima domaćina bez obzira što je u jednom trenutku umalo postigao autogol. Ništa nije funkcionisalo u igri Arsenala, a posebno su podbacili Genduzi, Džaka i Remzi koji su izgubili gotovo svaki duel na sredini terena.

Arsenal je u prvom poluveremenu samo jednom zapretio, preko Beljerina u 21. minutu, ali je Ederson bio na mestu.

Nešto bolje su Tobdžije otvorile drugi deo, a rani ulazak Lakazeta odrazio se na igru. Francuz je imao sjajnu šasnu u 56. minut kada je neometan šutirao sa 17 metara, ali tik pored desne stative. To je zapravo bila i jedina prava prilika za domaćine na ovom meču. Premalo za ozbiljniji rezultat.

Mančester Siti je već u sledećem napadu i to kaznio, prvo je u 63. sebični Aguero šutirao pravo u Čeha u situaciji jedan na jedan, a iz sledećeg napada ponovo je Mendi kreirtao šah-mat situaciju. Sjajno je levi bek zavrnuo loptu na oko 12 metara, a tamo danas raspoloženi Bernardo Silva rutinski smestio loptu iza leđa Čeha za konačnih i zasluženih 0:2.

Ovom utakmicom kompletirano je prvo kolo premijer lige Engleske.

2024 © - Vesti online