Nedelja 12.08.2018.
17:24
Vestionline

Novi poraz Mege na Bahamima

twitter.com/KKMegaBemax
Košarkaši Mege i Kentakija

Mega je prihvatila poziv Univerziteta Kentaki i pošla na Bahame da odigra prijateljski meč u sklopu priprema, a uprkos porazu igrači Dejana Milojevića nose kući vredno iskustvo.

U "Atlantis Impiral Areni", Mega je ubedljivo poražena 100:64 (47:29), pre svega slabom "ulasku" u meč zbog prilagođavanja na NCAA pravila, dok su u toku meča ostali i bez najtalentovanijeg Goge Bitadzea koji zbog povrede nije igrao u drugom poluvremenu.

Mega Bemax: Mušidi 15 (5 skokova), Mokoka 2, Marjanović 5, Ašćerić 6, Janjić, Čarapić 9, Bitadze 5 (3 blokade), Koprivica 1 (8 skokova), Mišković, Ratkovica 2, Fundić 14 (12 skokova), Stanić 5 (5 skokova).

Kentaki Vajldkets: Grin 10, Hegens 3, Džonson 16, Ričards 15 (9 skokova), Kviklij 12, Dejvid, Kalipari, Bejker, Hiro 16, Pejn, Trejvis 8, Montgomeri, Vašington 20 (12 skokova, 4 blokade).

Dejan Milojević, trener Mega Bemaks ekipe, rekao je da meč sa Univerzitetom Kentaki predstavlja veliko iskustvo za njegov tim.

- Meč sa Kentakijem je veliko iskustvo za nas. Imali smo problema na početku utakmice da se priviknemo na čvrstinu igre i NCAA pravila. Kao mlada ekipa koja trenira tek desetak dana pokazali smo neke slabosti u igri. Bilo je i momenata koji nisu bili loši, poput igre u završnici prvog poluvremena, kada smo uspostavili balans u igri, ali onda je došla povreda Bitadzea koja se nadovezala na izostanak Miškovića, takođe zbog povrede. Svakako ne možemo da budemo zadovoljni ni igrom ni rezultatom, ali će sve ovo imati veliki značaj ukoliko na pravi način izvučemo pouke iz ovoga - rekao je trener Dejan Milojević uz zahvalnost Kentakiju na pozivu.

- Čestitam Kentakiju na zasluženoj pobedi i želeo bih ovim putem da im se zahvalim na pozivu da dođemo na Bahame da odigramo sa njima prijateljski meč. Oni su odlična ekipa i jedna velika mašinerija u šta smo se uverili tokom boravka ovde. Imali smo sjajne uslove i odličnu saradnju na svakom koraku.

Trener Mega Bemaxa se potom osvrnuo na nastavak priprema.

- Nema stajanja, moramo da nastavimo da radimo još jače na treninzima. Očekuje nas uskoro i put u Španiju i meč sa još jednim NCAA velikanom, ekipom Mičigena. Taj meč će se igrati po evropskim pravilima i siguran sam da ćemo do tada uspeti da podignemo igru i odigramo daleko bolji meč. Očekuje nas još mesec i po dana do početka sezone i verujem da ćemo poslagati kockice u igri i spremni dočekati početak ABA lige - rekao je Milojević.

Megi sada sledi selidba u Španiju i meč sa Univerzitetom Mičigen, po evropskim pravilima.

2024 © - Vesti online