Nedelja 12.08.2018.
16:58
Vestionline

Nikola Lončar: Hoćemo Partizan u Evroligi

twitter.com/partizanbc
Nikola Lončar, sportski direktor crno-belih

- Tražimo još jednog igrača u reketu i možda ukoliko procenimo u toku priprema, da će nam biti potreban još jedan košarkaš spolja ili unutra. Za sada samo ta četvorka, ili četiri na pet - rekao je nekadašnji košarkaš Partizana.

Pripreme za narednu sezonu startuju već u ponedeljak, nova imena u stručnom štabu su Milan Minić i Sead Krdžalić, a početak je uvek zgodan za pitanje o ambicijama.

- Mislim da Partizan mora da se vrati u poziciju da bude kandidat za trofeje u svim takmičenjima. Možda za Evrokup ne možemo da budemo toliki optimisti, ali ovaj klub ne sme u Evropi da ima samo jednu pobedu kao prošle sezone. To je potpuno nedopustivo. Ne mogu da kažem da je cilj biti među četiri u ABA ligi, mi to moramo da uradimo. Moj lični stav je da što pre moramo da se vratimo u Evroligu, a svi znamo kako se do nje dolazi - rekao je Lončar.

Sportski direktor Partizana je naveo da ekipa može da bude bolja nego prošle sezone, da su favoriti i dalje Budućnost, Zvezda i Cedevita, ali da oni ne odustaju od trofeja.

Lončar je dodao i da trener Nenad Čanak ima potpunu podršku, a da u ekipu veruje bez obzira na to što je mlada. Cilj tokom prelaznog roka bio je i da se sa igračima potpišu takvi ugovori - da najveća baza njih bude tu i naredne sezone.

- Želeli smo stabilnost kad je igrački kadar u pitanju, da ne menjamo svakog leta skoro ceo sastav, jer onda ne može da se uskladi sve kako treba. Taj kontinuitet je bio prioritet, kao i da ekonomski preživimo sledeću godinu - rekao je Lončar i dodao da svi igrači imaju "izlaze" kada je u pitanju obeštećenje i dodao:

- Hteli smo da izbegnemo ugovore na godinu dana, kao i situaciju da igrač napravi fenomenalnu sezonu u Partizanu, a da klub nema ništa od toga - zaključio je Lončar.

2024 © - Vesti online