Nedelja 12.08.2018.
15:54
B. Miličić - Vesti

Popularni i na selu, i u gradu

B. Miličić
Učesnici proslave godišnjice Kluba AS Liješće

Nebojša Ćerić je trener aikido samoodbrane u dva kluba AS Brod i AS Liješće u kojim ovu borilačku veštinu trenira oko 80 dečaka i devojčica.

-Klub aikido samoodbrana Brod postoji od 2007. godine i ima trenutno 50 članova, a samo godinu dana ima Klub AS Liješće sa 30 članova. Mi smo sa takmičarima oba kluba učestvovali nedavno na Međunarodnom seminaru aikido samoodbrana “Banja Luka 2018” i to je bio naš vrlo uspešan nastup.

Ukupno su takmičari ova dva kluba osvojili 38 medalja, medju njima 10 zlatnih. Naš takmičar Nemanja Borojević je u kategoriji smeđi pojas za uzrast od 10 do 14 godina proglašen najboljim takmičarem na seminaru. Među 16 klubova aikido samoodbrane iz Republike Srpske, koji su učestvovali na seminaru u Banja Luci, mi smo osvojili treće mesto i potvrdili da imamo dobre takmičare i dobro organizovane klubove u kojim se kvalitetno radi – kaže Nebojša Ćerić, kome u radu sa članovima klubova AS Brod i AS Liješće pomaže asistent Nemanja Popadić.

B. Miličić
Nebojša Ćerić

Da su u Savezu aikido samoodbrana Republike Srpske prepoznali kvalitetan rad u ova dva kluba u brodskoj opštini, potvrđuje i podatak da će Brod u septembru ove godine biti domaćin Kup takmičenja Republike Srpske u aikido samoodbrani. Zanimljivo je da na polaganja takmičara ova dva kluba za pojaseve u ovoj veštini redovno u Brod dolazi Miroljub Jovičić, majstor aikido samoodbrana i nosilac crnog pojasa sedmi dan, koji je osnivač ove borilačke veštine u Republici Srpskoj ali i Svetske asocijacije aikido samoodbrana čije je sedište u Banja Luci.

Proslava u Liješću

Povodom prve godine postojanja Kluba aikido samoodbrana Liješće u velikoj dvorani doma u Liješću u martu je na svečan način obeleženo prvih 365 dana postojanja  i rada ovog najmlađeg sportskog kolektiva u opštini Brod. Na proslavi je bilo preko 300 gostiju medju kojima su i predstavnici Svetske asocijacije aikido samoodbrana iz Banja Luke na čelu sa osnivačem Miroljubom Jovičićem. Nebojša Ćerić, koji 12 godina trenira aikido samoodbranu i nosilac je crnog pojasa treći dan, i članovi njegovog kluba bili su dobri domaćini pa se o proslavi prve godišnjice Kluba aikido samoodbrana Liješće još uvek govori u ovoj sredini.

2024 © - Vesti online