Nedelja 12.08.2018.
12:49
Vestionline

Junajted planira da uvede mesto sportskog direktora

EPA/Peter Powell
Iako je Fred nemali klupski rashod, Murinjo nije zadovoljan

Po ugledu na svog gradskog rivala, engleskog prvaka Sitija, koji ima Španca Čikija Begeristajna kao sponu između klupske kase i trenera Đozepa Gvardiole, i Junajted možda posegne za novom dužnošću u sistematizaciji radnih mesta.

To se pitanje otvorilo i zbog nezadovoljstva portugalskog trenera Žozea Murinja koji kuka da mu nisu dovedena odgovarajuća pojačanja, a naročito centralni odbrambeni igrač s kojim se kuburi od kako su Rio Ferdinand i Nemanja Vidić završili karijere. Želje Posebnog bili su i Hari Megvajer (Lester) i nemački reprezentativac Žerom Boateng (Bajern) i stameni Argentinac Dijego Godin (Atletiko), ali je ostao praznih ruku. 

Konkurenciju su popunili samo brazilski igrač sredine terena Fred, koji je plaćen Šahtjoru 47 miliona funti, portugalski defanzivac Diogo Dalot, koji je došao iz Porta za 19 miliona, i engleski golman Li Grant, koji je branio u Stouku.

Zbog Junajtedovog pazara i mimo navijačkih očekivanja govorilo se da je došlo do sukoba ogorčenog Murinja s izvršnim direktorom Edom Vudvordom. Otuda i izjava Portugalca da u Engleskoj trenere ne treba zvati menadžerima već jednostavno trenerima.

Mančester je na svom stadionu pobednički otvorio novu sezonu. Savladao je Lester s 2:1, a kako će biti kad se porve s jačima i od sebe, to ostaje da se vidi. Prošle sezone je uzleteo najviše posle poslednje titule (2013) kojom se i legendarni Škot Aleks Ferguson oprostio od kluba, ali zvanje vicešampiona, još ako je to gledanjem u leđa gradskom rivalu, svakako nije ono što zadovoljava milionski navijački korpu. 

2024 © - Vesti online