Nedelja 12.08.2018.
09:35
Vestionline, Tanjug

Vesić: Pretnje fašiste Obradovića shvatiti ozbiljno

youtube.com/ Novo jutro - Dea i Sarapa
Goran Vesić

- Juce je fašista Boško Obradović u ime svojih koalicionih partnera Đilasa, Jeremica i Lutovca pozvao na vojni puč i ubistvo Aleksandra Vučića - rekao je član Predsedništva SNS Vesić za Tanjug. 

Kako ističe, njemu je taj scenario veoma dobro poznat.

- Kada je Zoran Đindic 2002. godine tražio hitno rešavanje kosovskog pitanja jer je to bilo u interesu Srbije, kako ne bi nespremno dočekali trenutak kada Priština proglasi nezavisnost, kako su države koje to podržavaju planirale, isti ovaj nesoj na politickoj sceni, od lažnih nacionalista i fašista do levičara i anarhista, obrušio se na njega nadajući se da će ga pokušaj da reši kosovski problem politički uništiti - rekao je on.

I ne samo oni, dodaje Vesić, već su to radili i pojedinci iz njegove tadašnje stranke poput Borisa Tadića, koji je političku karijeru napravio posle Đinđićeve smrti. 

- Nije tada nikoga od njih interesovala ni sudbina Srbije, ni kosovskih Srba, ni to da li će Tači da pobedi već samo kako da patriotska osećanja naših ljudi u vezi sa Kosovom i Metohijom iskoriste da se obračunaju sa svojim političkim protivnikom - navodi Vesić. 

- Šta se kasnije desilo svi znamo - kaže on i ističe da je Srbija danas u mnogo težoj poziciji nego što je bila 2002. godine a našeg naroda na Kosovu i Metohiji je manje. 

Kako kaže, i tada su isti ovi političari koji danas napadaju Vučića vikali u glas - samo neka se ništa ne dira, najbolje je da se sve zamrzne... 

- Rezultat te njihove "politike" je da su oni za ovih 16 godina sve bogatiji, da su promenili mnogo funkcija a da je Srba na Kosovu i Metohiji sve manje kao i da je Priština proglasila nezavisnost koju su ti isti nesposobni politicari, danas u opoziciji, potvrdili glupim obraćanjem Medunarodnom sudu pravde - konstatuje Vesić. 

- Zato pretnje ubistvom i vojnim pučem koje je juče Aleksandru Vučiću u ime Đilasa, Jeremića i Lutovca uputio fašista Obradovic treba shvatiti ozbiljno - zaključio je on.

2024 © - Vesti online