Subota 11.08.2018.
17:54
Vestionline

Japan bruji o Inijestinih 180 stepeni

EPA-EFE
Prvenac na Dalekom istoku: Andres Inijesta

Posle dve utakmice u novom klubu Viselu iz Kobea u japanskom šampionatu, koji je nastavljen po završetku Mundijala u Rusiji, Andres Inijesta (34) se povredio. Propustio je dva kola, a na povratku se odužio nestrpljivim Japancima prvim pogotkom. 

Visel je u 21. kolu kod kuće savladao Džubilo Ivatu s 2:1. Goste je načeo omaleni Španac u 15. minutu i to na pravovremeno tačno dodavanje nemačkog napadača Lukasa Podolskog (33) koji je u Kobe stigao prošlog leta iz Galatasaraja za 2,6 miliona evra. Tek se oporavio od povrede koja ga je odvojila od terena dva meseca, a navijači Visela najzad mogu da budu zadovoljni jer u timu imaju oba evropska asa.  

Inijesta je na efektan način prihvatio loptu Podolskog. Tom fintom u okretu za 180 stepeni je prevario protivničkog odbrambenog igrača, a oči u oči s golmanom mu je preostao lakši deo posla. 

Na 2:0 je povisio Furunaši u 56. minutu. Gosti su ublažili poraz iz penala u 84. 

U Kobeu se očekuje spektakl kroz neki dan jer u sledećem kolu stiže vodeća Hirošima.

Bivši Zvezdin napadač Portugalac Ugo Vijeira je pogotkom u 48. minutu, jedinim na meču, a svojim devetim u sezoni, doneo tri boda Jokohami u gostima kod Šonana. Zanimljiv je bio prvi duel ova dva tima, u delu šampionata pre Svetskog prvenstva na kojem je Japan igrao u osmini finala. Tada je u Jokohami bilo 4:4. Vijeira je za domaćina dao tri gola, a nedavno Zvezdino pojačanje Miloš Degenek jedan. Dvostruki strelac za goste bio je nekadašnji "partizanovac" Alen Stevanović, koga sada nije bilo u timu.

Duel u kojem je Hirošima kod kuće savladala Nagasaki bio je emotivan. Igrači oba kluba su podsetili da su na ta dva grada 1945. bačene atomske bombe. Svi domaći su nosili dresove s brojem 86, što simbolizuje 6. avgust, a gosti s brojem 89 kao 9. avgust, jer su to datumi kada je bio izvršen američki napad potkraj Drugog svetskog rata.

2024 © - Vesti online