Subota 11.08.2018.
19:55
republika.rs, Vestionline

Ovo su potencijalno idealne profesije za serijskog ubicu

pixabay.com
Foto: Ilustracija

Toliko, tvrdi Arntfield, da se jasni uzorci ponavljaju već pedeset godina. On je, govoreći o svojoj novoj knjizi Ubistvo na čistom engleskom (Murder in Plain English), izjavio je kako postoji 12 profesija koje privlače serijske ubice. Neka od njegovih otkrića mogla bi vas iznenaditi.

Na primer, većina serijskih ubica radila je više poslova. Čovek za koje se veruje da je Golden State ubica radio više poslova - bio je policajac, vojnik i radnik u skladištu, što su tri profesije kojima se najčešće bave ovi zločinci.

Arntfield je profesije podelio u četiri kategorije:

Veštine

1. Avioinžinjer
2. Postolar (obućar)
3. Autotapetar

Delimično veština

1. Šumar
2. Vozač kamiona
3. Šef skladišta

Nije veština

1. Radnici koji se bave selidbama ili uređivanjem vrtova
2. Radnici koji nose prtljag u hotelu
3. Radnik na benzinskoj pumpi

Zvaničnici

1. Policija
2. Vojska
3. Religija

U intervjuu koji je dao za portal IFLScience, Arntfield je otkrio kako serijske ubice privlače ovi poslovi jer kroz njih mogu ispunjavati svoju želju za ubijanjem, a ponekad ubijaju i zato što rade na ovim poslovima. Ali, zbog čega ih ove karijere privlače? To nije lako za objasniti...

- To je kombinacija mobilnosti, moći (bilo strukturalne ili stvarne) i činjenice da ovi poslovi mogu zadovoljiti neke skrivene parafilije, odnosno, seksualne preokupacije koje pokreću ubice i njihove zločine - govori profesor.

Takođe, ovakvi poslovi omogućavaju lak pristup žrtvama. Ove informacije imaće velike implikacije u budućim istragama i pomoći će profilerima, smatra Arntfield.

2024 © - Vesti online