Subota 11.08.2018.
19:35
Vestionline, Tanjug

Predstavnica ZSO zaustavljena na Jarinju

A. Čukić
Foto: Ilustracija

Njoj je, kako prenosi TV Most, albanski predstavnik Kosovskih policijskih snaga zabranio prelazak službenim automobilom i vratio je nazad u Kosovsku Mitrovicu.

- Na Jarinje sam došla oko 12 časova kolima, ali je jedan član KPS odmah prišao i izdvojio me iz kolone vozila. Iako sam imala i putni nalog i ovlašćenje za automobil rekao je da ne mogu vikendom da prelazim. Tražio je da napišem izjavu i rekao da će slučaj da preda javnom tužiocu, iako nikakav prekršaj nije napravljen. Išla sam na sastanak u Rašku sa ljudima koji treba da se vrate na Kosovo i Metohiju i imala sve potrebne papire - rekla je Radosavljević za TV Most. 

Uz napomenu da je do sada više puta prelazila preko Jarinja i da nie imala slične probleme, ona je navela da današnju neprijatnost vidi kao očigledan pritisak na nju, ali i na ostale članove Upravljačkog tima za uspostavljanje ZSO.

U prilog tome navodi da je poslednjih meseci često nastupala na svim medijima na Kosovu i Metohiji, te veruje da je to izazvalo "nervozu kod nekih" zbog posla koji treba da se završi u vezi sa formiranjem ZSO. 

Kaže i da je obavestila o današnjem slučaju zamenika ministra kosovske policije Milana Radojevića, te upitala:  Imamo li mi pravo da normalno radimo svoj posao? 

- Odazvaću se pozivu javnog tužioca, ali ću sigurno da tužim policajca koji mi je zabranio slobodno kretanje - rekla je za TV Most Radosavljević.

2024 © - Vesti online