Petak 10.08.2018.
14:41
Vestionline

Jan Ulrih opet izgubio kontrolu nad sobom

EPA/Gian Ehrenzeller
Jan Ulrih s advokatom na jednom ranijem ročištu

Proslavljeni nemački biciklista, olimpijski pobednik u drumskoj trci u Sidneju 2000. i dvostruki svetski prvak na hronometar (1999, 2001), pao je u najdublje očajanje od kako je sudskom odlukom odvojen od bivše supruge i njihova dva sina. Utehu je našao u alkoholu, ali je počeo i s čestim uzimanjem droge.

S pomućenom svešću izgleda da je postao nezgodan i po okolinu. Prostitutka, na koju je 44-godišnji Ulrih fizički nasrnuo, obratila se hotelskom osoblju koje je odmah pozvalo policiju da uhapsi obesnog Nemca. 

Pre samo pet dana Ulrih se sukobio s poznatim nemačkim glumcem Tilom Švajgerom, svojim komšijom u luksuznom odmaralištu na Balearima. Njih dvojica su, po glumčevim rečima, bili u dobrim odnosima, ali se to promenilo onda kad je Ulrih počeo da se odaje porocima. Na Majorci mu je u pijanom stanju prvo nalegao na zvonu, a pošto Švajger nije hteo da ga takvog pusti kod sebe, ovaj mu je nasilno ušao u kuću, razvalivši vrata. Došlo je do fizičkog obračuna, a razdvojila ih je policija koja je uhapsila Ulriha.

Nemački biciklista, koji je još pet puta bio drugi na najčuvenijoj trci u Francuskoj, imao je i ranije posla s organima reda. Prošle godine, recimo, u Švajcarskoj je osuđen na 21 mesec uslovno zbog prebrze vožnje pod dejstvom alkohola. U intevjuu "Bildu" nije krio da mu je život razoren jer ne može da viđa sinove i da je zbog toga počeo da prodaje dušu đavolu.

2024 © - Vesti online