Petak 10.08.2018.
13:46
Vestionline

Sad i Hodžson ima ugovor kao Milivojević - do 2020.

EPA/ANDERS KJAERBYE
Roj Hodžson

Kristal Palas je u prošloj sezoni preživeo u najboljem društvu engleskog fudbala iako je startovao sa sedam poraza, što je rekord. Posle prva četiri neuspeha došlo je do smene na mestu trenera. Umesto Holanđanina Franka de Bura došao je Roj Hodžson, nekadašnji selektor engleske reprezentacije.

I s njim nije krenulo odmah kao po loju. Niz je nastavljen s još tri poraza, a zatim je krenuo oporavak. Kristal palas je sezonu završio na 11. mestu među 20 timova. Zasluge za uvođenje tima u mirnu luku išle su i našem igraču Luki Milivojeviću.

Rukovodstvo kluba rešilo je da nagradi Hodžsona tako što je s njim produžen ugovor koji je trebalo da istekne na kraju predstojeće sezone. Kristal palas je u subotu u prvom kolu gost povratnika u Premijer ligu Fulama, čiji je trener Slaviša Jokanović, a jedna od najvećih uzdanica napadač Aleksandar Mitrović.

Hodžson tako počinje 43. godinu trenerskog staža. Prvi posao je imao u švedskom Halmstadu (1976-80), kojem je doneo prve dve od četiri titule nacionalnog prvaka (1976, 1979).

2024 © - Vesti online