Sreda 08.08.2018.
19:08
Vestionline

Nikola Radičević u Trentu

aquilabasket.it
Nikola Radičević novu priliku traži u Trentu

Kako prenosi specijalizocani košarkaški sajt "Evrohups" Radičević je posle isteka ugovora sa novim Evroligašem Gran Kanarijom odlučio da ne produži saradnju i njegov novi klub biće vicešampion Italije Trento.

Ugovor je potpisan na tri godine, ali će srpski košarkaš moći posle svake sezone da ga raskine.

On je prošlu sezonu počeo u redovima šampiona Srbije Crvenoj zvezdi, ali je posle bledih partija posle samo pola godine odlučeno da saradnja bude prekinuta. Tada je usledio poziv španskog prvoligaša u kojem se zadržao do kraja sezone.

Tokom sezone prosečno je beležio 7.2 poena i time doprineo da se Gran Kanarija sjajnim partijama u plej ofu ACB lige prvi put domogne Evrolige.

Njegov novi klub je prošle sezone igrao toplo-hladno, ali je ipak uspeo da dođe do finala italijanskog Palakanestra gde je poražen od Olimpije iz Milana sa 4-2 u seriji.

Zanimljivo je to da će Radičević u sledećoj sezoni s Trentom igrati protiv Partizana u grupi C Evrokupa u kojoj su još Valensija, Zenit, Ankara i Asvel.

Rođen je 25. aprila 1994. u Čačku, a pored Crvene zvezde i Gran Kanarije bio je član i španske Sevilje od 2012. do 2017.

2024 © - Vesti online