Sreda 08.08.2018.
17:28
Vestionline

U Đokovićevoj režiji pao i Polanski

Tanjug/AP
Savladana i druga prepreka u Torontu: Novak Đoković

 

Posle pobede protiv Bosanca Mirze Bašića (84. mesto na svetskoj listi) u prvom kolu na Rodžersovom kupu, koji se u Kanadi naizmenično godišnje igra i u Montrealu, naš najbolji teniser Novak Đoković (deseto mesto) pobedio je i Pitera Polanskog (121). Domaći igrač je za učešće bio dobio takozvanu posebnu pozivnicu organizatora, a na početku je iznenadio Australijanca Metjua Ebdena (52) sa 7:6 (7:3), 6:4. 

Naš as je opravdao ulogu potpunog favorita. Otpor protivnika slomio je s po jednim brejkom u oba seta, a i u jednom i u drugom je to bilo taman tako da servira za pobedu. Sastaće se u osmini finala s pobednikom meča najboljeg austrijskog tenisera Dominika Tima (8) i ovogodišnje senzacije iz Grčke Stefanosa Cicipasa (27), koji je sezonu počeo s 91. mesta. Njih dvojica igraju kasnije.

Đoković je s godinu od sebe mlađim Polanskim igrao samo jednom prethodno. Bilo je to baš na Rodžersovom kupu, 2009, ali u Montrealu. U drugom kolu ga je savladao sa 6:4, 7:6 (8:6).

II set (6:4)

6:4 Bilo je 30:15 za Polanskog, ali je Đoković postavio stvari na svoje mesto sedmim asom. Pripala su mu dobrim servisom i sledeća dva poena za konačnu pobedu.

5:4 Kao i u prošlom setu Đoković pravi brejk u pravi čas i serviraće za pobedu. Polanski je odolevao. Spasao je četiri brejk-lopte, petu ne.

4:4 Đoković siguran na svoj servis.

3:4 Ne da se Polanski.

3:3 Nešto teži posao, ali ipak izjednačenje.

2:3 Vrlo siguran i Polanski.

2:2 Gem bez ikakvih trzavica.

1:2 Polanski kreće od nule. Ovo je meč u kojem nema baš ništa da izgubi.

1:1 Novak i dalje ne gubi gem na svoj servis.

0:1 Polanski lako osvaja gem na svoj servis nadajući se da će u drugom setu pružiti i bolji otpor višestrukom grend slem šampionu.

I set (6:3)

6:3 Poslednja dva gema u prvom setu Đoković je odigrao na nivou favorita, sasvim dovoljno da se ugasi svaka nada Polanskog.

5:3 U pravi čas. Naš as pravi lagani brejk. Sevrira za vođstvo u setovima.

4:3 Đokovićevo mučenje u sedmom gemu. Naš as ne igra na visokom nivou, ali za sada ne prepušta gemove na svoj servis.

3:3 Polanski osvaja gem "s nulom".

3:2 Posle 40:15 Đoković efektno, skraćenom loptom, završava još jedan gem na svoj servis.

2:2 Kanađanin drži korak

2:1 I dalje svakom svoje.

1:1 I Polanski koristi svoj sevis.

1:0 Đokoviću je pripao prvi gem iako je Polanski imao 30:15.

2024 © - Vesti online