Petak 10.08.2018.
03:30
b92.net, Vestionline

Užas za Snep - sami sebi kopaju jamu

pixabay.com
Snepčet logo

Snap Inc. je u kvartalnom izveštaju objavio kako su izgubili tri miliona dnevno aktivnih korisnika, ponajviše zbog kontroverznog redizajna. Poslednji kvartal im je takođe bio prvi kvartal u istoriji u kome su imali pad broja aktivnih korisnika.

Redizajn za koji je navodno zaslužan CEO Evan Spiegel, izazvao je velike kritike. Na primer, otvorena je change.org peticija kojom žele da vrate stari dizajn, a koja je dosad prikupila 1,25 miliona potpisa.

Neki poznatiji korisnici, poput Kylie Jenner i youtubera MKBHD-a, više puta su izrazili nezadovoljstvo redizajnom. Vremenom, Snapchat je radio sitnije apdejtove, pa su neke od kontroverznijih funkcija redizajna ipak uklonili. 

Aplikacija je dakle izgubila tri miliona korisnika u poslednja tri meseca, što je trend koji bi se mogao i nastaviti u sledećem tromesečju, budući da u izveštaju nisu istakli koliko rast broja korisnika očekuju u narednom tromesečju.

Problematično je takođe što je Snepčetu treći kvartal u godini tradicionalno loš pa nije izgledno da će se tako brzo oporaviti. 

S druge strane, Snepčetov glavni konkurent Instagram beleži snažan rast, piše Telegram.

2024 © - Vesti online