Četvrtak 09.08.2018.
00:30
blic.rs, Vestionline

Obratite pažnju na ovo prilikom posete salonu

pixabay.com
Foto: Ilustracija

Adel Berns tužila je svog frizera za milion funti jer joj je tokom tretmana kosu oprao šest puta zbog čega je doživela moždani udar. Nesrećna žena tvrdi da nije mogla da vidi ni da govori usled zagušenja arterija u vratu, a njeni advokati tvrde da je za sve kriva šamponjera.

Adel je u aprilu 2016. godine frizerski salon napustila sa žestokom glavoboljom, ali mislila je da je uzrok taj što tokom tretmana nije stigla ništa da jede.

Sledećeg dana osetila je probleme sa vidom i vrtoglavicu, a onda se onesvestila dok je razgovarala telefonom. Njen suprug je pozvao hitnu pomoć, a doktori su ustanovili da je doživela moždani udar usled presecanja vertebralne arterije - ugruška uzrokovanog pritiskom u vratu koji sprečava krv da dospe do mozga.

Ova dvostruka majka morala je da proda porodičnu kuću i danas i dalje ne može normalno da govori, čita i piše.

U sudskom izveštaju navedeno je da osoblje salona nikada nije pitalo gospođu Berns da uradi test sa farbom za kosu pre tretmana, što bi sprečilo šest ponavljanja pranja i farbanja kose.

- Na hiljade ljudi odlazi na ovakve tretmane tokom godine i Adel je veoma hrabra što je ispričala svoju priču i tako upozorila sve na rizik koji im preti. Šlog uzrokovan pranjem kose kod frizera nije neuobičajena pojava i već smo imali slične slučajeve u prošlosti - kaže pravnica Dženifer Votson.

Da čitav slučaj bude još jeziviji, čak i lekari kažu da ovo uopšte nije nemoguće. Šta više, čak imaju i naziv za šlog od šamponjere i nazivaju ga "sindromom salona lepote".

Ipak, zbog toga ne savetuju da prestanete da posećujete frizerske salone,već da, ukoliko vam je položaj neprijatan i čini vam se da ste previše nagli glavu unazad, odmah ga promenite.

2024 © - Vesti online